Facebook Messenger berichten te lezen in geheime dark mode

  Gebruikers van Facebook Messenger hoeven geen last meer te hebben van fel licht wanneer ze hun berichten lezen. Er is namelijk een nieuwe feature toegevoegd waarmee je een dark mode kunt inschakelen. Dit creëert een zwarte achtergrond in plaats van een witte, wat bijvoorbeeld fijn is als je ‘s avonds je berichten wil bekijken.

  Het inschakelen van de dark mode op Facebook Messenger is niet heel moeilijk, maar je moet wel weten wat je hiervoor moet doen. Om de berichten in Facebook Messenger op deze manier te zien moet je een bepaalde maan-emoji gebruiken, namelijk de sikkel maan. Wanneer je deze emoji verstuurt naar een andere gebruiker of naar jezelf vallen er meerdere maan-emoji’s naar beneden op je scherm en krijg je de optie om de dark mode in te schakelen.

  Facebook Messenger berichten in dark mode

  Bij het inschakelen van deze modus geeft Facebook aan dat deze dark mode nog in ontwikkeling is. Hierdoor zullen sommige delen van Facebook Messenger nog niet in dark mode worden weergegeven. Dit betreft voornamelijk de opties bij instellingen, maar alle gesprekken, bedrijven en game-pagina’s kunnen nu een donkere lay-out hebben.

  Deze modus is eerder al uitgebracht op YouTube. Op YouTube is de modus beschikbaar op smartphones en op PC, terwijl de dark mode van Facebook Messenger nog niet beschikbaar is op pc. Aangezien de modus nog in ontwikkeling is, kan het zijn dat deze feature later nog op PC wordt toegevoegd. Dit is niet de eerste keer dat Facebook functies kopieert van concurrenten.

  Dark mode voor Facebook?

  Het is momenteel nog onduidelijk of Facebook zelf ook een dark mode zal krijgen. Wel is er al langer vraag naar namens mensen die ‘s avonds voor het slapen nog even door hun tijdlijn willen scrollen. Het is momenteel namelijk makkelijk om de dark mode in en uit te schakelen, zodat gebruikers van de app gebruik kunnen maken van een nachtmodus en een dagmodus. Facebook lijkt dus te luisteren naar gebruikers, aangezien ze ook een optie hebben toegevoegd om berichten te verwijderen.

  Facebook heeft geen uitleg gegeven over waarom de modus zo verborgen is. Misschien komt het omdat de dark mode nog in ontwikkeling is en deze dus nog in een testfase is. Hoe dan ook kunnen de berichten op Facebook Messenger nu ook in het zwart worden gelezen. Wanneer de modus is afgerond is nog niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.