Apple iOS 13 dark mode en verbeteringen voor het systeem zijn onderweg

  Apple's besturingssysteem iOS krijgt een update. In deze nieuwe update komt er een nieuwe modus voor de smartphones, iPads en andere devices. Apple haar iOS 13 update zal namelijk haar gebruikers de kans geven om een dark mode in te kunnen stellen.

  Gebruikers van Apple krijgen binnenkort de mogelijkheid om hun besturingssysteem up te daten naar iOS 13. Hierin zitten niet alleen verbeteringen van de functies, maar ook de mogelijkheid van de gebruikers om hun telefoon te kunnen instellen op dark mode. In plaats van zwarte letters op een lichte achtergrond krijgen de gebruikers van Apple dan witte letters op donkere achtergronden.

  Apple iOS 13 met dark mode al beschikbaar?

  De update van het besturingssysteem is nieuw, maar dark mode niet helemaal. Al eerder was deze modus namelijk in te stellen op het macOS systeem van het bedrijf. Nu wordt het met de update van het besturingssysteem dan ook in te stellen op andere apparaten van Apple. Denk hierbij aan de iPhones en iPads die het bedrijf ontwikkelt.

  Naast deze donkere modus brengt het bedrijf ook een aantal verbeteringen aan haar besturingssysteem. Verder maakt Apple het in iOS 13 naast een dark mode ook mogelijk om op de iPad meerdere vensters van dezelfde app te openen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan twee Safari tabbladen, zoals NU.nl schrijft.

  Dark mode wordt steeds populairder

  Apple is niet de enige die een dark mode toevoegt aan de update van haar besturingssystemen. Andere platformen en software voegen ook deze donkere modus toe. In een eerder nieuwsbericht over Facebook Messenger schreven we al dat deze nu ook mogelijkheid aan haar gebruikers geeft om deze donkere modus in te stellen.

  Dit kunnen gebruikers doen door middel van het sturen van een maan emoji in een gesprek dat zij of hij heeft met een van haar vrienden. Bij Apple zal het waarschijnlijk in te stellen zijn, maar dat weten we pas zeker zodra de update van het besturingssysteem is uitgebracht en is gedownload.

  Ben je een Apple gebruiker? Misschien vind je het dan leuk om ons artikel met de tien beste Apple tips even te bekijken. Zo kun je meer uit je iPhone halen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.