Max Verstappen heeft geen medelijden: "Het is een harde sport"

News
maandag, 16 oktober 2023 om 15:30
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
Max Verstappen blijft maar prijzen binnenslepen, terwijl teamgenoot Sergio Perez duidelijk aan het worstelen is. De Nederlander heeft alleen geen medelijden met zijn collega.
De Formule 1 is een aparte sport als het gaat om teamgenoten. Waar je in de meeste sporten moet vertrouwen op je teamgenoot, is het in de koningsklasse van de motorsport juist je grootste concurrent. Het is immers de enige die in dezelfde machine rijdt en dus het beste vergelijkingsmateriaal.
Wat dat betreft komt Sergio Perez dit seizoen erg slecht uit de bus. De Mexicaan wist aan het begin van het seizoen twee keer te winnen, maar is sinds de GP van Miami mentaal vermorzeld door Max Verstappen. De Nederlander begon vanaf dat moment met een reeks van tien overwinningen op rij, terwijl Perez tijdens die periode slechts drie keer P2 wist te bemachtigen.
In een interview met Formel1.de wordt Verstappen gevraagd of hij het zielig vindt hoe zijn teamgenoten steeds worden vermorzeld. Perez is namelijk niet het enige ‘slachtoffer’ van de drievoudig wereldkampioen. Maar Verstappen toont weinig medelijden.

“Uiteindelijk is het een harde sport. We zijn teamgenoten en werken goed samen; met Pierre, Alex en Checo. Je moet uiteindelijk presteren. Natuurlijk is het lastig om te zeggen waarom bepaalde zaken zo gaan zoals ze gaan. Tja…”

Het einde van Perez?

De slump van Perez is dit seizoen zo erg, dat er veel twijfels bestaan over de toekomst van de Mexicaan bij Red Bull Racing - en zelfs in de Formule 1. Velen denken dat Perez vanaf 2024 wordt vervangen, ondanks dat hij nog een contract heeft tot het eind van volgend seizoen. De grootste kanshebber om zijn stoeltje over te nemen is Daniel Ricciardo.