Update - Echte kosten Cyberpunk 2077 stuk hoger dan gedacht

News
vrijdag, 23 april 2021 om 10:00
cyberpunk 2077f1681208905
De release van Cyberpunk 2077 was niet bepaald een succes met enorm veel problemen, maar dat hebben spelers er niet van weerhouden om de game massaal te kopen. Nu blijkt namelijk dat de RGP ruim 13 miljoen keer is verkocht in alleen al 2020.

Update - Kosten refund stuk hoger dan gedacht

In het rapport van CD Projekt RED werd vermeld dat de kosten voor de 30,000 refunds die de ontwikkelaar zelf heeft geregeld voor spelers, neerkomt op 2,2 miljoen dollar. Analist Mike Futter en Ars Technica zijn alleen in het dikke rapport gedoken en hebben gezien dat de echte kosten voor de refunds een stuk hoger liggen, namelijk 51 miljoen dollar. Toch steken die kosten alsnog sterk af tegenover de miljoenen verkochte exemplaren, die voor enorme omzet hebben gezorgd bij de Poolse studio.

Origineel bericht

Op releasedag van Cyberpunk 2077 zijn er meerdere recensies verschenen over de game, waarbij de nieuwe titel van CD Projekt RED wordt geprezen. Er wordt wel meermaals een vermelding gemaakt over wat technische problemen, maar het moet geen obstakel voor het plezier vormen. Maar dat was alleen voor de PC versie, terwijl een aantal uur later blijkt dat de PS4 en Xbox One versie helemaal niet goed op orde zijn. CD Projekt RED wordt gefileerd, wat in de weken erna zelfs leidt tot meerdere rechtszaken.
Ondanks alle problemen is Cyberpunk 2077 toch als warme broodjes over de toonbank gegaan. We wisten al dat de game een succes was qua verkoopcijfers, maar nu blijkt echt hoe immens populair de titel is. Tijdens een videocall met de aandeelhouders heeft CD Projekt RED namelijk bekendgemaakt dat de game alleen al in 2020 13,7 miljoen keer is verkocht, zo meldt GamesIndustry.biz.

Refunds voor Cyberpunk 2077 verrassend laag

Na de belabberde lancering van Cyberpunk 2077 op de consoles, kwam er natuurlijk veel kritiek en een roep om refunds. CD Projekt RED riep spelers dan ook op om ze een mail te sturen als ze hun geld terug wilden hebben, zodat zij dat vervolgens konden regelen. De verwachting was dat de mailbox van de ontwikkelaar zou overstromen, maar dat blijkt achteraf flink mee te vallen. Uiteindelijk zijn er maar 30,000 spelers die hun geld via CD Projekt RED hebben teruggevraagd. Daar vallen alleen niet de aparte uitgevers zoals Microsoft en Sony onder, maar daar zijn geen cijfers over bekend.
Om de problemen met Cyberpunk 2077 op te lossen, is de ontwikkelaar met meerdere grote patches gekomen. Daardoor is de game nu eindelijk ook speelbaar op de PS4 en Xbox One.
Dit bericht is op 23 april 2021 bijgewerkt.