Sony weigert om refund te geven voor Cyberpunk 2077

News
dinsdag, 15 december 2020 om 13:15
cyberpunk 2077f1681208905
Cyberpunk 2077 draait niet bepaald lekker op de PS4 en Xbox One, waar CD Projekt RED haar verontschuldigingen voor heeft aangeboden. De studio raadt aan om een refund te vragen als je één van die versies speelt, maar Sony weigert nu om die te geven.
Afgelopen donderdag was dan eindelijk de release van Cyberpunk 2077, inclusief op de current-gen consoles. Die versie loopt alleen niet bepaald lekker, in tegenstelling tot de PC versie, en dan komen er ook nog eens de vele bugs, glitches en crashes bij kijken. Spelers zijn dan ook terecht ontevreden en CD Projekt RED heeft die spelers aangeraden om een refund te vragen bij de verkoper.
Een goed advies, maar er is alleen wel één probleem. Spelers die een refund proberen te krijgen voor hun PS4 versie op de PlayStation Store, krijgen van Sony nul op het rekest. Het Japanse bedrijf erkent niet het advies van CD Projekt RED en zegt dat spelers maar moeten wachten op de updates van de ontwikkelaar. Als spelers namelijk de game als hebben gedownload of hebben gestreamd, dan hebben ze geen recht meer op een refund volgens de policy van het bedrijf. Dat blijkt uit gesprekken met sales representatives van Sony, die gebruikers hebben gedeeld via Twitter.

Hoe kan je nu een refund krijgen?

Ontevreden spelers hebben natuurlijk niet veel aan het advies van Sony. Gelukkig kunnen klanten ook terecht bij CD Projekt RED zelf. Tot 21 december kunnen spelers een mail sturen naar [email protected] om hun zaak te bepleiten en hun geld terug te krijgen. Blijf natuurlijk wel netjes aan de mail.