Oude Halo games binnen een jaar niet meer online speelbaar

News
maandag, 21 december 2020 om 8:30
halo 4 imagef1570979811
Momenteel zijn nogal wat Halo games online te spelen, maar dat duurt niet meer lang. 343 Industries heeft namelijk plannen om de stekker uit de online-modi van verschillende Halo titels te trekken. Eind volgend jaar stoppen de servers van wat oudere titels ermee.
343 Industries kondigde dit via Halo Waypoint aan. Het gaat vooral om de online mogelijkheden zoals matchmaking voor de oudere Halo games bij titels die speelbaar zijn op de Xbox 360 en via backwards compatibility op de nieuwere platformen zoals de Series X en S. in ieder geval Halo 4, Halo 3, ODST en Reach worden door deze keuze beïnvloed. De singleplayer modi van de games blijven gewoon beschikbaar nadat de stekker uit de servers getrokken zijn.
Met een schema laat 343 Industries zien voor welke games wat precies verdwijnt in december 2021. Bekijk die hieronder.
halosunsetf1608534309

Offline Halo-games leveren mogelijk ook geen achievements meer op

In het schema is te zien dat niet alleen de online modi van de games zullen stoppen. Door middel van een stip wordt ook bij een drietal games (Halo Reach, Halo 4 en Halo 3) aangegeven dat de support voor achievements zal gaan wisselen. Wat dit precies betekent is nog niet bekend, maar de kans is groot dat Xbox 360 bezitters mogelijk geen prestaties meer vrij kunnen spelen voor de games.
Opvallend is dat niet bij elke game een rood kruisje staat bij de online opties. 343 Industries heeft aangegeven dat ze van plan is om transparant te zijn over wanneer voor deze games de online stekker eruit gaat. Of dat in december 2021 is of op een ander tijdstip, is nog onbekend.

Populair Nieuws