Update - Enorme storing bij KPN en Ziggo zorgt voor problemen

News
woensdag, 03 februari 2021 om 12:05
ziggo storing zorgt voor problemen met internet 127018
Op dit moment is er een flinke storing gaande bij zowel KPN als Ziggo. De storing bij de providers zorgt momenteel voor problemen met internet en email voor mensen die thuis aan het werk zijn.

Update 4- Ook Ziggo klanten ervaren weer een storing

Waar de KPN klanten al een tijdje problemen hebben met internet en e-mail vandaag, krijgen de Ziggo klanten die ook weer. Ziggo lijkt namelijk weer een storing te hebben met dezelfde diensten als gisteren. Internet en e-mail lijken te haperen en de meldingen op allestoringen.nl stromen weer binnen. Op het moment van schrijven zijn er al een paar honderd meldingen, maar is de storing nog niet officieel aangegeven door Ziggo zelf. Hier lees je meer over de storingen van vandaag bij T-Mobile, Online.nl, KPN en Ziggo.

Update 3 - Problemen bij T-Mobile en KPN

Er zijn opnieuw problemen bij een aantal providers. Nu zijn het KPN en T-Mobile die last hebben van storingen. Hier kun je meer lezen over de situatie.

Update 2 - Ook bij KPN geen storing meer

Ook bij KPN is de storing nu met zekerheid verholpen. Eerder vandaag was het nog voor sommigen moeilijk om te e-mailen, maar dit is nu weer mogelijk.

Update - Ziggo storing voorbij, KPN klanten mogelijk nog problemen

De storing bij Ziggo lijkt verholpen te zijn. Klanten melden geen nieuwe problemen meer bij allestoringen.nl en ook bij Ziggo Webcare op sociale media wordt het ogenschijnlijk rustiger. KPN klanten moeten nog even wachten voordat de problemen weg zijn. Van deze storing is het nog niet duidelijk hoe lang het nog duurt en wat de oorzaak is.
ziggof1677671421
Originele bericht:
Vanochtend vroeg begonnen de problemen bij zowel KPN als Ziggo en stroomden de meldingen bij allestoringen.nl al binnen. Mensen hebben problemen met internet bij Ziggo, waarbij alles langzaam gaat of er simpelweg geen verbinding is. Bij KPN gaat het specifieker om e-mailproblemen. Voor klanten van het zusterbedrijf van KPN, Telfort, lijken er ook problemen te zijn. Er kan namelijk ook hier geen mail ontvangen of verstuurd worden.
Op allestoringen.nl zijn over beide providers genomen al ruim 1500 meldingen van problemen binnengekomen. Het gros van de storingen gaat hierbij in het geval van KPN over onder andere regio's Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag en voor Ziggo zijn de voornaamste regio's met problemen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Zeist. De klachten komen ook uit andere regio's binnen.

Wat voor storing is het precies?

De oorzaak van de enorme storing bij Ziggo en KPN is nog niet bekend. De internetproviders hebben nog niet officieel aangegeven dat er een storing is, maar verwijzen naar hun storingspagina's, waar per postcode gecontroleerd kan worden of er problemen zijn.
Het is niet de eerste keer in 2021 dat zowel KPN als Ziggo problemen hadden. Voor KPN en Ziggo klanten waren er gisteren en eergisteren ook al kort problemen met het internet. Ook in januari waren er problemen. Op 22 januari had Ziggo bijvoorbeeld een enorme storing die vlak na de storing van 19 januari kwam.