Cyberpunk 2077 is beeldschoon in Unreal Engine 5

News
maandag, 16 mei 2022 om 12:00
cyberpunk 2077f1665048605
Cyberpunk 2077 is nog altijd niet zonder zijn controverse, maar de game heeft nog altijd zijn fans. Eén daarvan vroeg zich af hoe de game eruit zou zien in Unreal Engine 5. Het resultaat mag er zeker zijn.
CD Projekt RED gebruikte tot nu toe voor al haar grote game haar eigen REDengine. Dat leverde meestal visueel indrukwekkende resultaten op, ook voor Cyberpunk 2077. Maar inmiddels is duidelijk dat Epic Games’ Unreal Engine 5 misschien wel nóg indrukwekkender is.
Voor de volgende Witcher-game gaat de ontwikkelaar dan ook overstappen op Unreal. De vraag hoe een volgende Cyberpunk-titel eruit zou kunnen zien in Unreal Engine 5 ligt dan ook voor de hand. YouTuber en indie-ontwikkelaar Enfant Terrible heeft een poging gewaagd.
Zoals je kunt zien ziet het resultaat er prachtig uit. De animaties van gezichten zijn bijvoorbeeld erg indrukwekkend vergeleken met wat we van games gewend zijn. Het lijkt erop dat we heel wat mogen verwachten van The Witcher 4 en andere Unreal-games.

Unreal Engine 5 demo’s verbazingwekkend

Het is niet de eerste keer dat een demo van Unreal Engine 5 de aandacht weet te trekken. Onlangs presteerde een andere ontwikkelaar het om fotorealistische beelden te creëren. Dat zal waarschijnlijk niet snel te zien zijn in games, maar Unreal heeft ook filmtoepassingen (te zien in bijvoorbeeld The Mandalorian en Thor: Love and Thunder), dus we gaan in de toekomst waarschijnlijk heel mooie effecten zien.

Populair Nieuws