Charles Leclerc crasht legendarische Ferrari in Monaco

News
maandag, 16 mei 2022 om 12:30
formula1 drivetosurvive season4 episode2 00 16 05 04 1f1652693169
Charles Leclerc en Monaco is geen goede combinatie. Hoewel de F1-coureur in de stad is geboren en getogen blijft hij er maar crashen, deze keer met een wel heel legendarische Ferrari.
Afgelopen weekend werd er een speciaal evenement georganiseerd in de straten van Monaco, namelijk de Historic Grand Prix of Monaco. In tegenstelling tot de gebruikelijke Formule 1 Grand Prix wordt er tijdens het evenement niet geracet met moderne F1-auto’s, maar worden er juist speciale modellen uit de stal gehaald.
Charles Leclerc was één van de coureur die meedeed aan het evenement en hij mocht in een wel heel speciale Ferrari rijden, namelijk de F1-bolide van wereldkampioen en legende Niki Lauda. De Ferrari 312 kwam alleen niet ongeschonden uit de Historic Grand Prix of Monaco.
Leclerc verloor de remmen in de Rascasse-bocht en vloog met de achterkant van de F1-auto vervolgens in de vangrail. Via Twitter laat de Monegask weten hoe erg hij baalt van het ongeluk. Gelukkig heeft hij er zelf geen schade aan overgehouden en kan hij gewoon aankomend weekend rijden in de Grand Prix van Spanje.

Opnieuw een crash voor Leclerc in Monaco

Hoewel Charles Leclerc zelf uit Monaco komt, is de stad hem tot nu toe niet erg goed gezind in zijn carrière. De Ferrari-coureur heeft namelijk nog nooit de eindstreep gezien van zijn thuisrace.
In 2018 kreeg hij remproblemen en botste hij bovenop Brendon Hartley. In 2019 maakte hij contact, kreeg hij een lekke band en verwoeste tijdens dat rondje zijn hele auto. In 2021 crashte hij tijdens de kwalificatie en kon hij daardoor opvallend genoeg vanaf pole position beginnen. Toen hij naar zijn startpositie reed werd alleen duidelijk dat hij schade had en toch niet kon deelnemen aan de race.
Over twee weken, op 29 mei, wordt de Grand Prix van Monaco weer verreden in de Formule 1. Het is voor de Monegask te hopen dat hij eindelijk de eindstreep kan behalen in zijn thuisrace, al zal het voor Max Verstappen de ideale mogelijkheid zijn om de leiding in het kampioenschap over te nemen als Leclerc weer crasht in de straten die zo bekend voor hem zijn.