Cyberpunk 2077 en The Witcher reeks krijgen multiplayer

News
dinsdag, 30 november 2021 om 10:00
the witcher 3 special armorf1618587073
Het bedrijf CD Projekt RED is van plan met multiplayer gamemodi te komen voor de The Witcher en Cyberpunk 2077 reeks. Dit heeft Adam Kiciński, de president van CD Projekt RED gezegd tijdens een Q&A met investeerders.
Er komen Cyberpunk en The Witcher multiplayer gamemodi of zelfs een aparte game om samen in de sci-fi- en fantasie-wereld te duiken. We weten alleen nog niet wanneer. Kiciński heeft gezegd dat het bedrijf zeker de stap naar multiplayer wil maken, maar nog niet weet wanneer het gaat gebeuren.
Kiciński heeft gezegd dat hij niet kan vertellen welke reeks als eerst een multiplayer krijgt. Er wordt toch al snel gekeken naar Cyberpunk 2077, de game die het bedrijf recentelijk heeft uitgebracht. Er waren al plannen voor een losse multiplayer van Cyberpunk 2077, maar de multiplayer is geannuleerd. Misschien worden de plannen van toen dus weer opgepakt.

Multiplayer geen vervanging voor singleplayer

Mocht het bedrijf beginnen aan multiplayer dan zal dit langzaam gaan. Kiciński zegt dat het bedrijf vooral veel ervaring heeft met singleplayer verhaalgames. Het bedrijf zal ook zeker niet stoppen met dat soort type game, de multiplayer moet daar dus naast gaan werken. Het is dus belangrijk dat er goed wordt nagedacht, voordat er een overstap wordt gemaakt naar de multiplayer games.
Dat het bedrijf zo voorzichtig is met het toevoegen van de multiplayer is vooral te danken aan het feit dat het bedrijf onafhankelijk is. Er is dus geen grote uitgever die een multiplayer modus voor de games kan eisen. Onlangs vertelde Adam Kiciński nog dat het bedrijf niet van plan is om overgenomen te worden en dus onafhankelijk te blijven.