Crash Bandicoot-studio splitst af van Activision

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 10:00
crash bandicoot 4 its about timef1592992054
Xbox is sinds een aantal maanden eigenaar van Activision Blizzard en alle studio’s die daarbij horen. Maar voor één studio blijkt dat van korte duur. Crash Bandicoot-studio Toys for Bob splitst af en gaat onafhankelijk verder.
Bij veel game-uitgevers is momenteel van alles aan de hand. Zij vallen er veel ontslagen, ook onlangs bij Activision Blizzard. Daarbij werd een aantal Toys for Bob-medewerkers ook op straat gezet, maar in de toekomst zal de studio niet meer direct getroffen worden door ontslagen bij Activision Blizzard of Xbox.
Toys for Bob heeft namelijk aangekondigd onafhankelijk te worden. In 2005 werd het bedrijf eigendom van Activision en in die positie heeft het een groot deel van zijn bekendste games gemaakt. Zo was Toys for Bob verantwoordelijk voor Skylanders, remakes van de originele Spyro- en Crash Bandicoot-games en Crash Bandicoot 4: It’s About Time.
Als onafhankelijke studio wil het bedrijf games maken het “hetzelfde enthousiasme en dezelfde passie” als eerst. Maar de studio en zijn games worden nu naar het volgende niveau getild. Er wordt gewerkt aan een nieuwe game, maar het is nog te vroeg om die aan te kondigen.

Toys for Bob overweegt partnerschap met Xbox

Ondanks dat Toys for Boy blijkbaar niet onderdeel wil bijven van Xbox, is een toekomstige samenwerking niet uitgesloten. Er wordt nagedacht over een eventueel partnerschap met Xbox. Wellicht worden toekomstige Toys for Bob games dus alsnog uitgegeven door Xbox. Wellicht is een Toys for Bob-game met een IP van Xbox binnen zo'n partnerschap ook mogelijk.