Verstappen maakt zich geen zorgen na snelle Mercedes in Bahrein

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 9:30
max verstappen gp bahrein 2024f1709281012
Velen verwachten dat Red Bull Racing weer gaat domineren in 2024, maar tot nu toe maakt Mercedes juist indruk in Bahrein. Max Verstappen maakt zich alleen niet zo’n zorgen.
Voorafgaand aan het seizoen is het altijd lastig in te schatten hoe de verhoudingen liggen in de Formule 1. Na de pre-season test leek Red Bull Racing de te kloppen partij, maar na de tweede vrije training in Bahrein - wat gezien wordt als de representatieve sessie voor de kwalificatie - zijn de verwachtingen ineens bijgesteld.
Het was namelijk Mercedes dat bovenaan de ranglijst stond, terwijl Max Verstappen terug te vinden was op de zesde plaats. Toch maakt de drievoudig wereldkampioen zich geen zorgen, zo laat hij weten in gesprek na afloop met F1 TV.

“Ik denk dat het niet al te slecht was. Het is gewoon zo dat het erg dicht bij elkaar zit. Misschien hebben sommige mensen hun motor al wat opgeschroefd wat betreft de topsnelheid. Maar we moeten ons gewoon op onszelf focussen. We moeten gewoon de goede afstelling vinden, zeker hier met het ruige asfalt.”

Focus op de race

Volgens Verstappen is het zoeken naar de sweet spot en hij zit daar erg dichtbij, ondanks dat hij over de radio tijdens de vrije trainingen niet erg blij klonk. En waar veel teams zich in VT2 leken te focussen op de kwalificatie, wilde Verstappen zich juist meer focussen op de long runs.
Wat betreft dat laatste lijkt Red Bull Racing wel voor te liggen op de concurrentie. Zo kon Verstappen verrassend lang dezelfde tijden blijven rijden op de zachte banden en was hij daarmee bovendien twee tot drie tienden sneller per ronde dan het tweede team.

Populair Nieuws