Amerikaanse waakhond is niet blij met ontslagen bij Activision Blizzard

News
donderdag, 08 februari 2024 om 15:30
activision blizzard hqf1627465674
Microsoft is weer op de vingers getikt door de FTC. De Amerikaanse waakhond is namelijk niet blij met de ontslagen bij Activision Blizzard.
Twee weken geleden maakte Microsoft bekend dat er maar liefst 1900 ontslagen vallen bij Activision Blizzard, Xbox en Zenimax. Het gros van de ontslagen valt alleen bij de uitgever, die vorig jaar is overgenomen voor 69 miljard euro.
Volgens Xbox-baas Phil Spencer was de keuze genomen, nadat ‘de prioriteiten op een rij zijn gezet en gebieden van overlap zijn geïdentificeerd’. De beslissing zou moeten zorgen voor ‘de beste mogelijkheden om te groeien’.
Maar die beslissing schiet in het verkeerde keelgat van de Federal Trade Commission (FTC), zo meldt Bloomberg. De Amerikaanse waakhond stelt namelijk dat Microsoft heeft beloofd dat Microsoft en Activision Blizzard als twee onafhankelijke bedrijven van elkaar zullen blijven opereren. In dat geval zou er dus geen overlap mogelijk kunnen zijn.

Geen terugweg meer mogelijk?

De FTC is er met name niet blij mee, omdat het nu een terugdraai van de overname van Activision Blizzard veel moeilijker maakt. De waakhond is namelijk nog steeds bezig om de fusie van Microsoft en Activision Blizzard tegen te houden en vervolgens terug te draaien.
Eerder heeft de FTC via de rechter al geprobeerd om de overname voorlopig te stoppen, maar daar ging de rechter niet mee akkoord. Nadat het groene licht er kwam, is niet lang daarna de overname officieel beklonken tussen Microsoft en Activision Blizzard.