Controversiële software wil game leaks voorkomen

News
woensdag, 20 maart 2024 om 16:30
wpa2 lek laat hackers wereldwijd afluisteren 119903 1f1690271601
Het gebeurt met enige regelmaat dat beelden van een game online verschijnen voordat de game uit is. Dat is vervelend voor mensen die spoilers willen vermijden en uitgevers zijn er ook niet blij mee. De controversiële anti-piraterij software Denuvo komt nu met een oplossing.
De software Denuvo wordt voortaan uitgerust met een nieuwe feature, genaamd TraceMark for Games, laat Denuvo-maker Irdeto weten. Deze software voegt een watermerk toe aan gameplay-beelden dat getraceerd kan worden tot specifieke spelers. Zo kunnen ontwikkelaars en uitgevers mensen aanpakken als ze gameplay-beelden online zetten die nog niet gedeeld hadden mogen worden.
TraceMark gebruikt hiervoor een technologie die in de filmindustrie al jaren wordt gebruikt. Het is de bedoeling dat hij blijft werken, ook als de beelden worden vervormd. Ook kunnen ontwikkelaars kiezen of het watermerk zichtbaar is of niet, dus het kan zijn dat je beelden gemerkt zijn zonder dat je het weet.
Denuvo denkt dat spelers nu beter nadenken voordat ze gameplay-beelden online zetten. TraceMark wordt aangeprezen als bijzonder nuttig voor gesloten bèta’s, playtests, waarvan ontwikkelaars niet willen dat er beelden naar buiten komen. Denuvo beweert zo ook de veiligheidszorgen rondom persevenementen en review-exemplaren op te lossen.

Denuvo weinig geliefd onder spelers

Dat individuele spelers getraceerd kunnen worden op basis van opgenomen gameplay-beelden zal bij velen niet goed vallen. Maar dat zal Denuvo inmiddels gewend zijn, aangezien het altijd al veel kritiek krijgt. Volgens veel spelers wordt de performance van games slechter door Denuvo, iets dat de makers van de software ontkennen.

Populair Nieuws