Concurrent heeft lovende woorden voor Max Verstappen

News
vrijdag, 22 december 2023 om 14:00
lando norris max verstappen gp groot brittannie 2023f1689064593
In 2023 heeft Max Verstappen weinig overgelaten voor de rest van de teams en coureurs. Toch heeft Zak Brown, de CEO van concurrent McLaren, lovende woorden voor de Nederlander.
Afgelopen seizoen was een bewogen seizoen voor McLaren. Het team begon 2023 verschrikkelijk, met een dubbele DNF in de eerste race van het jaar. En ook de Grands Prix daarna ging het niet goed. Het duurde niet lang voordat de technisch directeur werd ontslagen en een technische commissie werd aangesteld.
Maar waar het begin van het seizoen dramatisch was, kwam er een sterk stijgende lijn vanaf de GP van Groot-Britannië. Volgens CEO Zak Brown is het team, onder leiding van Andrea Stella, in staat gebleken om kalm te blijven, ondanks de tegenvallende resultaten. Dat laat hij weten in een brief. De grote baas is niet alleen lovend over zijn eigen team, maar ook over Max Verstappen, die 2023 permanent in de geschiedenisboeken heeft gezet.

“De eer gaat uit naar Max Verstappen, die alle records brak in een jaar van dominantie in 2023 - iets waarvan ik betwijfel of we het ooit nog zullen meemaken. Toen Red Bull Racing in Hongarije het lang gevestigde record van McLaren uit 1988 overschreed (en hun 12e Grand Prix op rij won), was het passend dat we het podium konden delen om hun prestatie te vieren - ondanks Lando's kleine ongelukje met de trofee!”

Lof voor een rookie

Afgelopen seizoen is ook bewijs geweest voor Brown dat McLaren twee veelbelovende coureurs in de gelederen heeft. Van Lando Norris weten we al langer dat hij de potentie in huis heeft om mooie dingen te laten zien, maar rookie Oscar Piastri heeft in 2023 getoond dat de hoge verwachtingen niet ongegrond waren.
Volgens Brown heeft McLaren momenteel zelfs ‘het sterkste duo aan coureurs op de grid’ en is het seizoen van Piastri een ‘revelatie’ geweest. De jonge Australiër was zo indrukwekkend dat hij eerder dit jaar al meteen een contract tot het einde van 2026 heeft gekregen.