'Illumination wil compleet filmuniversum maken met Nintendo'

News
vrijdag, 22 december 2023 om 14:30
the super mario bros movie ov st 9 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1681728197
Illumination, bekend van The Super Mario Bros. Movie en Despicable Me, heeft plannen voor een soort filmuniversum met Nintendo. Volgens insider Daniel Richtman wil Illumination Nintendo benaderen met het idee, inclusief een grote klapper als 'eindfilm'.
Dit idee komt na het enorme succes van The Super Mario Bros. Movie, waardoor Nintendo nu een serieuze naam wilt gaan worden in de wereld van film.
Het voorgestelde concept lijkt erg op het succesvolle Marvel Cinematic Universe, waarbij spin-off films toewerken naar een grotere film, vergelijkbaar met de Avengers-films.

Meerdere wegen naar Rome

In dit geval biedt het Nintendo-universum eindeloze mogelijkheden voor spin-offs met geliefde personages als Luigi, Toad, Peach, Donkey Kong en Bowser. De licenties reiken verder dan deze bekende gezichten. Franchises zoals Kirby, Pikmin en Animal Crossing zijn ook mogelijkheden voor films.
Of Nintendo Illumination's voorstel zal goedkeuren blijft nog even afwachten. Het uiteindelijke doel van dit ambitieuze project zou de creatie van een Super Smash Bros. film zijn waarin personages uit verschillende Nintendo-games samenkomen voor een soort van ensemble ervaring op het grote scherm.
Nintendo werkt niet alleen een animatiefilms. Het bedrijf heeft eerder dit jaar namelijk een live-action film aangekondigd van The Legend of Zelda. Daarmee komt een droom uit voor de regisseur.

Populair Nieuws