CoD Black Ops Cold War update heeft stiekem DualSense support voor PC toegevoegd

News
vrijdag, 16 juli 2021 om 10:30
call of duty black ops cold war 2f1598529718
Gisteren is een grote update voor Call of Duty Black Ops Cold War gelanceerd, met een berg aan content. De patch heeft ook stiekem support voor de DualSense controller op PC toegevoegd.
Voor shooters op PC zullen spelers vaak kiezen voor een muis en toetsenbord, vanwege de precisie die de combinatie biedt. Toch zijn er ook spelers die FPS games op een controller willen spelen. Voor hen is er nu goed nieuws. Met de Season 4 Reloaded patch van gisteren voor Call of Duty Black Ops Cold War is er nu namelijk volledige support voor de PS5 DualSense controller op PC, ondanks dat het niet in de patch notes stond.
Dat houdt in dat eigenaren van de controller nu kunnen genieten van alle mogelijkheden die de DualSense controller te bieden heeft. Zo zullen explosies en doeltreffende kogels zorgen voor accurate haptic feedback, in plaats van een standaard rumble. Ook zullen de adaptive triggers nu hun werk doen. Wil je de extra opties uitschakelen, dan kan dat in het tabje ‘Controller’ in de settings. Het lijkt erop dat de ondersteuning alleen werkt via de USB-kabel.

Niet de eerste met DualSense support op PC

Hoewel Call of Duty Black Ops Cold War vrij snel is met ondersteuning voor de DualSense controller op PC, is de game van Activision niet de eerste. Eerder deze maand is het duidelijk geworden dat Assassin’s Creed Valhalla ook ondersteuning heeft voor de next-gen controller op PC, net zoals Metro Exodus en Hitman 3.
Niet alleen Call of Duty Black Ops Cold War heeft een grote update gekregen, ook Call of Duty Warzone is onder het mes gegaan. Ontwikkelaar Raven Software heeft namelijk veel wapens drastisch generft, om de gemiddelde time-to-kill te verlagen.