Christopher Nolan staat open voor James Bond

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 13:30
james bond no time to die stillf1632921944
Oppenheimer-regisseur Christopher Nolan staat bekend om actiefilms met een vaak complex verhaal. Hij zou dan ook niet ongeschikt zijn voor de James Bond-franchise. Nolan staat er ook zeker voor open om een film in die reeks te maken.
Er is nog veel onduidelijk over de toekomst van James Bond. No Time to Die was de laatste film met Daniel Craig, dus er zit een nieuw tijdperk aan te komen. Dat zorgt voor veel speculatie over de volgende acteur en er wordt ongetwijfeld ook gezocht naar een regisseur.
Topregisseur Christopher Nolan zou best een Bond-film willen maken, zo onthult hij nu in de Happy Sad Confused podcast. De reeks heeft een grote invloed op Nolans eigen films en hij zou het een “groot privilege” vinden om er één te mogen maken. Toch lijkt het er niet op dat hij zonder meer ja zou zeggen als hem gevraagd werd de volgend Bond te maken.
Werken met een bestaand personage als James Bond brengt namelijk ook beperkingen met zich mee. Nolan vindt daarom dat hij Bond alleen op het juist moment in zijn creatieve leven moet aannemen, zodat hij binnen die beperkingen kan uitdrukken wat hij wil uitdrukken. Hij wil zich niet aan iets als de James Bond-franchise wagen en het vervolgens verpesten.

Gaat Christopher Nolan James Bond regisseren?

Of Nolan binnen afzienbare tijd gevraagd wordt voor James Bond is maar de vraag. Producer Barbara Broccoli heeft bijvoorbeeld aangegeven dat ze het mooi zou vinden als de volgende Bond door een vrouw werd geregisseerd. Dat kan natuurlijk anders uitpakken, maar als er serieus gekeken wordt naar een vrouwelijke regisseur, zou het een aardige koerswijziging zijn om ineens Christopher Nolan te vragen.

Populair Nieuws