Pro-transgender protest voor het kantoor van Netflix

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 11:00
pexels cottonbro 5082566f1633426646
Een massaal protest werd deze week gehouden voor het hoofdkantoor van Netflix. Het was een pro-transgender protest, omdat veel mensen het niet eens waren met de grappen van Dave Chappelle uit de show The Closer.
Ongeveer honderd mensen stonden deze week ineens voor de deur van het hoofdgebouw van Netflix. Dat meldt de NOS. Onder deze pro-transgender groep waren ook een hoop transgenders zelf. De massa mensen is niet tevreden over hoe Netflix is omgegaan met de grappen uit de show The Closer van cabaretier Dave Chappelle
In de show van Chappelle maakt hij grappen over het geslachtsdeel van een transgender. Ook maakt hij allerlei nare opmerkingen naar transgendergroepen. Uiteraard is het allemaal voor de grap bedoeld, maar volgens veel mensen waren deze grappen te discriminerend naar transgenders. Chappelle maakte de opmerking dat transgender gemeenschappen te weinig eelt op de ziel hebben.

Hoe reageert Netflix op de klachten?

Netflix baas Sarandos trok zich eerst niks aan van de klachten. Hij vond dat er geen grenzen overschreden waren, en stond achter de show. Chappelle zelf vind het allemaal wel prima. “Als het zo voelt om gecancelled te worden, vind ik alles prima”, vertelde hij nadat hij tijdens zijn show onder luid applaus ontvangen werd.
De demonstranten vinden dat de show offline moet worden gehaald. En alhoewel Sarandos dit voorlopig niet zal doen, heeft hij wel zijn excuses aangeboden en beseft hij dat hij het 'heeft verknald'. Ook omdat de show medewerkers binnen Netflix gekwetst heeft. Iemand van de organisatie van het protest laat weten dat die excuses genoeg zijn, maar hoopt wel dat Netflix voortaan meer verantwoordelijkheid neemt bij dit soort comedy shows.