Samsung bouwt chipfabriek van 17 miljard dollar in Texas

News
woensdag, 24 november 2021 om 13:30
samsungf1637746589
Samsung gaat een chipfabriek bouwen in staat Texas. De investering kost mogelijk 17 miljard dollar en het plan is om de fabriek al in 2024 te laten draaien.
Samsung Electronics Co. heeft officieel aangekondigd om een nieuwe geavanceerde chipfabriek te bouwen in Taylor, Texas. De nieuwe chipfabriek zal 17 miljard dollar kosten en voor 1800 nieuwe banen zorgen, dat meldt The Wall Street Journal. De fabriek zal ongeveer vijftig kilometer van de bestaande faciliteit in Austin vandaan liggen. De nieuwe fabriek in Taylor zal groter zijn dan de bestaande fabriek in Austin.
De bouw van de nieuwe chipfabriek start in de eerste helft van 2022 en moet in 2024 al in werking zijn. De fabriek wordt bijna vijf miljoen vierkante meter groot en zal volgens Samsung, samen met de productielijn uit Pyeongtaek in thuisland Zuid-Korea, een belangrijke bedrage leveren aan het grote chiptekort.

Nieuwe fabrieken als oplossing voor chiptekort

Het grote chiptekort is een probleem voor veel bedrijven, waaronder de fabrikanten van consoles, videokaarten, processoren, smartphones en auto's. Volgens Pat Gelsinger, de CEO van Intel, zal dit probleem waarschijnlijk niet verminderen voor het einde van 2023.
Veel landen en bedrijven willen daar dan ook snel verandering in brengen. Zo maakt de Amerikaanse Senaat 52 miljard dollar aan subsidies vrij voor de bouw van nieuwe chipfabrieken in het land. Verder worden er nog meer fabrieken gebouwd, zo gaat Sony samen met TSMC mogelijk een nieuwe fabriek bouwen in Japan. Deze zal ook vanaf 2024 in werking zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties