Cheaters hebben nu al nieuw anti-cheat systeem Call of Duty in handen

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 16:30
call of duty warzonef1583833409
Onlangs is naar buiten gekomen dat Call of Duty Warzone en het aankomende Vanguard volgende maand een nieuw anti-cheat systeem krijgen, genaamd Ricochet. Dit zou de oplossing moeten zijn voor het cheater probleem. Nu is alleen naar buiten gekomen dat bestanden van het nieuwe anti-cheat systeem nu op straat liggen, waardoor het makkelijk is voor cheaters om een manier te vinden om Ricochet te omzeielen.
Activision heeft een paar dagen geleden een nieuwe anti-cheat systeem genaamd Ricochet aangekondigd voor Call of Duty Warzone en Call of Duty Vanguard. Kort daarna claimden mensen op online fora dat bestanden van het systeem al op straat liggen. Modern Warzone zegt nu dat de gelekte bestanden inderdaad zijn van Ricochet en in handen zijn van cheaters. Dit is een groot probleem voor Activision.
Dankzij de gelekte bestanden hebben cheaters nu al een goede start om te werken aan cheatprogramma's die om de anti-cheat heen kunnen gaan. Het lijkt er dus op dat Ricochet niet de oplossing is waar Activision op had gehoopt. Toch geloven ook een aantal mensen dat de uitgever de bestanden zelf naar buiten heeft gelekt om cheaters te misleiden, maar daar is geen bewijs voor.

Ricochet niet de ideale oplossing?

Hoewel de anti-cheat software Ricochet zeker goed kan werken tegen cheaters is het geen ideale oplossing. Om de software goed zijn werk te laten doen moet het namelijk toegang krijgen tot een hele hoop bestanden op een computer, wat weer voor zorgen baart over de privacy van spelers.
Activision zegt dat het anti-cheat systeem alleen ingeschakeld zal zijn wanneer de game aan staat. Veel spelers zullen alleen elke maatregel tegen cheaters prima vinden. Cheaters zorgen namelijk al lange tijd voor problemen in de Call of Duty games, waardoor het plezier er voor velen snel vanaf is.

Populair Nieuws