Deze 5 Back 4 Blood co-op tips helpen je om samen te overleven

Article
vrijdag, 15 oktober 2021 om 16:00
back 4 blood co op tipsf1633907337
In Back 4 Blood staat het overleven in een apocalyptische wereld vol Ridden centraal. De game ademt het DNA van een klassieker die ook door ontwikkelaar Turtle Rock Studios is gemaakt: Left 4 Dead. Samen met maximaal drie vrienden knal en hak je je een weg door hordes Ridden. Overleven is alleen nog niet zo makkelijk als je denkt. Met deze Back 4 Blood co-op tips zorg jij ervoor dat jouw team met Cleaners monsters uitmoordt als een geoliede machine!
Co-op is onderdeel van het DNA van Back 4 Blood en een goeie samenwerking is dus essentieel om heelhuids bij het einde van de vele levels te komen. Zeker als beginnende Cleaner kun je nog al overweldigd worden door de grote hoeveelheid informatie die de game je voorschotelt. Tijd dus voor een paar goede co-op tips om jouw strijd tegen de Ridden wat te versoepelen en de mensheid van de ondergang te redden!

1. Communiceer erop los

Het is duidelijk, in je eentje ga je het niet redden. Gelukkig biedt Back 4 Blood een prima matchmaking systeem, zodat je snel en efficiënt op zoek kunt naar mede-Cleaners die jou kunnen assisteren. Essentieel is daarbij dat je je microfoon aan hebt staan, want zonder goede communicatie sta je eigenlijk al met een voet in je graf.

Back 4 Blood ondersteunt crossplay met de Xbox en PlayStation consoles en PC, waarbij ook voice chat prima werkt. Maar idealiter trommel je gewoon drie vrienden op waarvan je precies weet wat je aan ze hebt. Dat maakt het klagen als het toch een keer fout gaat ook meteen een stuk makkelijker.
back 4 blood co op tips 5f1633949698

2. Maak een duidelijke rolverdeling

Heb je jouw squad bij elkaar gesprokkeld, dan is het tijd om de rollen te verdelen. Back 4 Blood kent bij release acht verschillende Cleaners, die elk hun eigen specialiteit hebben die jezelf of je team een boost geeft. Denk bijvoorbeeld aan Doc, die het team extra weerstand geeft tegen Trauma damage. Of Hoffman die het team standaard extra munitie geeft, zodat je nog meer lood door de hoofden van Ridden kunt knallen.
Het is daarom belangrijk dat je vooraf bepaalt wie welke rol binnen het team vervult. Voor iemand die als healer fungeert, is een karakter als Mom of Doc de beste keuze. Ben jij de tank die met een machete alle hordes direct te lijf gaat, dan is Evangelo weer de betere keuze. Hij geeft het team namelijk een lekkere movement boost en tevens regenereert hij zijn stamina extra vlot.
Kies jouw personage dus niet alleen om de kekke outfit, maar neem hun rollen binnen het team zeker mee in de overweging!
back 4 blood co op tips 2f1633908077

3. Kies de juiste kaarten

Naast de specifieke vaardigheden die elke Cleaner heeft, kent Back 4 Blood ook een uitgebreid deck-systeem. Spelenderwijs speel je een heleboel kaarten vrij die elk een unieke boost geven aan je uitrusting of de abilities van jouw karakter. Van een simpele stamina boost of vergroting van jouw munitie capaciteit, tot gekkere kaarten die je instant laten reloaden ten koste van het kunnen richten door je vizier.
Het mooie van de game, is dat je jouw decks helemaal zelf kunt samenstellen met de kaarten die je hebt vrijgespeeld. Je kunt jouw specifieke rol tijdens het afschieten van de hordes Ridden daarom helemaal afstemmen op jouw wensen. Geef een dikke boost aan de stats die voor jouw build belangrijk zijn en offer wat zaken op die je niet nodig hebt. Zo zit onze melee-build vol met kaarten die extra schade geven bij het gebruik van slagwapens, krijgen we bij het gebruik van een mes minder damage en is onze stamina zo erg geboost, dat zelfs Usain Bolt jaloers zou zijn.
Wat lever je daarop in? Veel minder munitie en een heel slecht kunnen omgaan met wapens. Gecombineerd met Evelangelo als Cleaner, die zelf ook een stamina boost heeft, merk je dat dit karakter een heuse maaiende tank wordt. Door goed door je kaarten te snuffelen en je deck op jouw rol te nuanceren, merk je dat het doden van alle Ridden opeens een stuk efficiënter gaat.
back 4 blood co op tips 3f1633908103

4. Stem je wapens op elkaar af

Vaardigheden zijn dus een belangrijke schakel in Back 4 Blood, maar daar stoppen de co-op tips niet. Ook het gebruik van de juiste schietijzers vereist precieze coördinatie. De game kent tal van verschillende wapens, variërend van assault rifles en shotguns, tot sniper rifles en razendsnelle SMG's. Voordat je de gevaarlijke wereld van Back 4 Blood in rent, is het daarom handig om te overleggen wie wat meeneemt.
Elk wapen gebruikt namelijk een specifiek type ammo. Rennen jullie alle vier met een assault rifle rond, dan pik je al snel elkaars munitie op en zit je binnen no-time zonder. Je kunt daarom beter een nette verdeling maken, waarbij de één met een shotgun rondrent, terwijl de ander een light-machine gun in handen neemt. Zo gebruik je allemaal je eigen munitie en kan jullie moordbrigade op volle toeren draaien.
Bijkomend voordeel is dat je onderweg altijd munitie kan droppen die je zelf niet gebruikt. Is je teamgenoot door zijn kogels heen, dan kun je met een druk op de knop een pakketje op de grond leggen. Zo zit niemand zonder lood en maken die Ridden geen schijn van kans.

5. Sharing is caring

Elkaar iets gunnen is een belangrijke schakel in deze co-op tips en dat blijft niet alleen bij munitie. Tussen de levels door kun je in de safe houses even namelijk ook extra uitrusting kopen om jezelf voor te bereiden op wat er gaat komen. Denk aan een extra granaat of health pack om de klappen die je gaat krijgen op te pakken. Daarnaast biedt elke schuilplaats meerdere upgrades die jouw team ten goede komen. Denk hierbij aan een extra slot voor eerdergenoemde healing en offensive voorwerpen, maar ook upgrades die je explosieven en healing sterker maakt.
Die upgrades koop je met de copper die je tijdens het spelen bij elkaar sprokkelt en elke upgrade kost standaard 1500 van de glimmende munten. Heb je zelf niet genoeg, maar kan een teamgenoot je helpen? Dan kun je, net als met munitie, een bedrag op de grond neerleggen en delen met de rest. Op die manier verdeel je de poen evenredig en kun je dus maximaal beladen de schuilplaats weer verlaten! Koop dus niet alleen maar materiaal voor jezelf, maar denk dus ook aan je metgezellen voor je jouw zuurverdiende centen spendeert.

Deze Back 4 Blood co-op tips helpen jou de apocalyps door

Met de bovenstaande tips kun jij met jouw team een sterke eerste stap maken in het verslaan van alle verschillende Ridden die je het leven zuur maken in de game. De intense co-op ervaring zet je meteen op scherp en grijpt je gelijk bij je strot. In de Back 4 Blood review vertellen we je uitgebreid waarom deze shooter ook in jouw gamecollectie moet zitten.