Apple werknemers wordt verboden om ChatGPT te gebruiken

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 11:30
chatgpt laptopf1680510525
AI chatbots zoals ChatGPT kunnen snel antwoord geven op allerlei vragen, maar Apple werknemers mogen daar geen gebruik meer van maken. Apple heeft namelijk ChatGPT verboden op werkvloer.
De reden dat Apple het gebruik van ChatGPT voor werknemers verbiedt is niet vanwege angst voor niet-werkgerelateerde zoekopdrachten. Apple wil namelijk juist voorkomen dat vertrouwelijke informatie in het bezit komt van OpenAI. Dat meldt The Wall Street Journal.
OpenAI slaat namelijk alle interacties op tussen gebruikers en ChatGPT. Dat wordt gedaan om de chatbot vervolgens weer te trainen. Maar de gesprekken kunnen ook ingezien worden door moderators om te kijken of de terms and services niet worden geschonden.
Apple vreest dat werknemers ChatGPT zullen gebruiken voor het bijvoorbeeld verbeteren van hun code of om ideeën verder uit te werken. Die informatie kan vervolgens dus in de handen vallen van een concurrerend techbedrijf. Apple waarschuwt haar werknemers ook voor het gebruik van de AI programming assistent Copilot van GitHub.

Apple volgt voorbeeld van anderen

In april heeft OpenAI wel een functie toegevoegd aan ChatGPT om ‘chat history’ uit te schakelen, waardoor jouw gesprekken niet gebruikt zullen worden om het model te trainen. Maar met die optie uitgeschakeld blijven gesprekken alsnog 30 dagen lang opgeslagen en kunnen ze ook ingezien worden door moderators.
Apple is niet de enige die ChatGPT heeft verboden. Eerder hebben JP Morgan, Amazon en Verizon al besloten om het gebruik van de chatbot niet toe te staan op de werkvloer, met dezelfde reden als Apple.