ChatGPT krijgt nog meer concurrentie

News
dinsdag, 18 april 2023 om 10:30
chatgpt laptopf1680510525
Verschillende techbedrijven zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van AI chatbots, aangespoord door de populariteit van ChatGTP. Nu lijkt er nog een chatbot bij te komen. Elon Musk mengt zich namelijk in de strijd.
Elon Musk heeft tegenover de controversiële Amerikaanse nieuwszender Fox News laten weten dat hij plannen heeft voor een nieuwe AI chatbot. Deze moet een derde optie worden, aangezien de markt nu gedomineerd wordt door ChatGPT en Bard. Microsofts Bing chatbot is gebaseerd op ChatGPT, dus die kan eigenlijk niet gerekend worden als derde partij.
Musk noemt zijn chatbot TruthGPT, omdat de chatbot moet proberen de aard van het universum te begrijpen. Musk vreest dat AI de mensheid kan vernietigen en hoopt dat een chatbot die het universum begrijpt dat niet zal doen, omdat het mensen ziet als een interessant deel van het universum. Onlangs riep Musk nog op om de ontwikkeling van AI tijdelijk stil te leggen, naar eigen zeggen om vergelijkbare zorgen dat AI de mensheid zou kunnen verwoesten.
Musk beweert in het interview met Fox ook dat de huidige beschikbare AI geprogrammeerd wordt om in sommige gevallen te liegen tegen gebruikers. Het misbruiken van AI heeft volgens Musk veel grotere gevaren dan bijvoorbeeld slecht gemaakte auto’s. Een slechte auto kan levens kosten, maar AI kan volgens Musk de beschaving verwoesten.

Wordt Elon Musks ChatGPT alternatief een succes?

De vernietiging van de beschaving lijkt nog niet in zicht, maar het lijkt wel alsof de ontwikkeling van AI al de nodige gevolgen heeft voor de techindustrie. Samsung zou bijvoorbeeld overwegen om Bing de standaard zoekmachine te maken op Galaxy smartphones, mogelijk vanwege AI.
Of Musks TruthGPT voeten aan de grond krijgt moet blijken, helemaal omdat hij er nog niet is. De overname van Twitter door Musk pakt tot nu toe nog niet al te goed uit. Het platform is veel minder waard dan toen Musk het overnam en Musks veranderingen hebben het eigenlijk alleen maar moeilijker gemaakt om echte gebruikers van bots te onderscheiden.

Populair Nieuws