ChatGPT geeft echt iedereen toegang tot de dienst

News
dinsdag, 02 april 2024 om 10:00
chatgpt laptopf1680510525
ChatGPT heeft inmiddels de nodige concurrentie, maar het is nog steeds één van de meest populaire AI-chatbots. Tot dusver moest je alleen een account aanmaken om hem te gebruiken. Die vereiste wordt nu losgelaten.
OpenAI maakt het wat makkelijker om ChatGPT te gebruiken. Je hoeft namelijk niet meer in te loggen voor het gebruik van de chatbot. Het doel is om AI toegankelijker te maken voor iedereen die er nieuwsgierig naar is, zo schrijft OpenAI.
Het is voorlopig alleen ChatGPT waarvoor je geen account meer nodig hebt. Voor andere AI-diensten van OpenAI, zoals het genereren van afbeeldingen, heb je nog wel een account nodig. Ook de meest geavanceerde GPT-modellen vereisen nog dat je inlogt. Zonder account kun je alleen GPT 3.5 gebruiken, terwijl GPT 4 al enige tijd bestaat en er waarschijnlijk ook relatief snel een GPT aankomt.
Er zijn ook enkele ChatGPT 3.5 features waarvoor je nog steeds moet inloggen. Zo kun je niet je chatgeschiedenis zien zonder account. Ook voice conversations vereisen een OpenAI-account. Inloggen is dan weer niet nodig als je niet wil dat jouw chats gebruikt worden voor de training van ChatGPT: dat kun je gewoon aan- en uitzetten, ook als gebruiker zonder account.

ChatGPT zonder account wordt nog uitgerold

Momenteel kan het nog zijn dat je een inlogscherm krijgt als je naar de ChatGPT website gaat. De uitrol van ChatGPT zonder account is namelijk nog bezig en heeft misschien nog niet alle apparaten bereikt. OpenAI maakt niet duidelijk hoe lang de uitrol gaat duren.