'Dit moeten games bieden om 'PS5 Pro Enhanced' te mogen heten'

News
dinsdag, 02 april 2024 om 9:00
ps5slimf1711814857
Volgens Tom Henderson krijgen games die gebruik maken van de extra kracht en mogelijkheden van de nog niet onthulde PS5 pro een speciaal label. Daarvoor moeten ze wel aan specifieke voorwaarden voldoen.
De PS5 Pro is nog niet eens aangekondigd, maar de lijst nieuwtjes over deze upgrade die nog dit jaar uit zou moeten komen blijven binnen stromen. Nu verkondigt Tom Henderson op Insidergaming.com dat games die gebruik maken van de extra's die de PS5 Pro gaat bieden, het label 'PS5 Pro Enhanced' zullen mogen gebruiken.
Dat mogen ze niet zomaar, games zullen aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten games met dit label 60 fps kunnen halen op een resolutie van 4K. Bovendien moeten de games gebruik maken van de speciaal door Sony voor de PS5 Pro ontwikkelde ray tracing en upscaling technieken. Deze laatste techniek heeft Sony PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution) genoemd en zou een tegenhanger moeten zijn van Nvidia's upscaling techniek.

4K60 in quality mode

Ook de PS4 had een 'enhanced' mode met de introductie van de PS4 Pro, die ook een verbeterd gebruik van de hardware in de Pro versie beloofde. Met de PS5 Pro hoopt Sony nu dus de voor consoles heilige graal van 4k en 60 fps te bereiken.
Daarvoor zou de PS5 Pro volgens de geruchten een flinke snelheidsboost mogen verwachten. Volgens nog niet bevestigde geruchten zou de PS5 Pro over een gpu beschikken die 33,5 teraflops aan rekenkracht kan leveren, ray tracing twee- tot diemaal sneller kunnen uitvoeren en een cpu hebben die 10% sneller is meekrijgen.
Games die het label van PS 5 Pro Enhanced willen dragen moeten volgens Henderson tenminste aan één van de volgende eisen voldoen:
  • Een verhoogde doelresolutie voor titels die op een vaste resolutie draaien op de standaard console (PS5)
  • Een verhoogde doelresolutie voor titels die draaien op een variabele resolutie op de PS5
  • Een verhoogde doelfrequentie voor titels die op een vaste framerate draaien op de PS5
  • PS5 Pro ray tracing effecten gebruiken.

Populair Nieuws