ChatGPT gaat voortaan onthouden wie jij bent

News
woensdag, 14 februari 2024 om 10:30
chatgpt laptopf1680510525
OpenAI is bezig met de volgende evolutie van ChatGPT. Het bedrijf werkt namelijk aan de mogelijkheid voor de chatbot om te onthouden wie jij bent.
Elke keer wanneer iemand momenteel ChatGPT gebruikt is het programma een schone lei. De chatbot komt met antwoorden op jouw vragen alsof het de eerste keer is dat hij met je praat, ook al heb je ChatGPT misschien al honderden keren hiervoor gebruikt.
Dat kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld elke keer ChatGPT moet vertellen hoe jij je emails geformatteerd wil hebben. Daarom werkt OpenAI aan een oplossing: een geheugen voor de chatbot. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een nieuwe blogpost.
Met het geheugen kan ChatGPT onthouden wie jij bent en welke gesprekken je hiervoor al hebt gehad, zodat je jezelf niet constant hoeft te herhalen. Daarmee kan je ook sneller het resultaat krijgen waar je op hoopt.

Controle behouden over ChatGPT

Hoewel de functie handig klinkt, is het natuurlijk ook wel een beetje beangstigend als een AI-chatbot kan onthouden wie jij bent. Daarom geeft OpenAI wel de sleutels aan de gebruikers. Zo kan je zelf bepalen welke dingen hij moet onthouden, welke dingen hij juist moet vergeten en je kan de feature ook compleet uitschakelen.
Niet alle gebruikers kunnen meteen met het nieuwe geheugen van ChatGPT aan de slag. Initieel wordt de feature uitgerold naar een klein aantal premium en gratis gebruikers om alles goed te testen. Is dat een succes, dan wordt de feature naar iedereen gebracht.