Champions League komende jaren FIFA-exclusive

News
woensdag, 03 februari 2021 om 7:30
fifa 21 coronavirusf1602683517
FIFA zal langer exclusieve toegang hebben tot de Champions League en Europa League, dat maakt EA Sports vandaag bekend. De ontwikkelaar nam in 2018 al de felbegeerde licenties over van Konami.
Dat EA Sports bakken met geld verdient aan de FIFA franchise is ondertussen een bekend feit. Dat ze het geld ook daadwerkelijk uitgeeft, komt wat minder vaak voor. Toch vond EA Sports het belangrijk om nu de portemonnee te trekken voor de licenties van de Champions League en de Europa League. De licenties liggen nu vast voor de komende paar jaren, wat ook weer belangrijk is voor hun esports toernooi, de eChampions League.
Dat EA Sports dit doet is niet heel gek. Sinds ze de licentie in 2018 wegkaapten bij Pro Evolution Soccer is het een kenmerkend onderdeel geworden van de FIFA reeks. Ieder jaar laten ze weer met trots zien wat de nieuwe Champions League en Europa League graphics zijn voor de nieuwe editie van FIFA. Blijkbaar wordt er ook flink wat tijd gestoken in de Champions League en Europa League modi, namelijk een bescheiden 150 miljoen minuten.
fifa 21 ps5f1593695033

Licentiekoning FIFA

Hoewel EA Sports de laatste paar jaar enkele licenties is kwijtgeraakt aan Konami, is FIFA alsnog de koning als het aankomt op licenties. Alle grote competities zijn namelijk goed vertegenwoordigd. Van de grote teams ontbreken enkel Juventus en AS Roma waar Konami met Pro Evolution Soccer toch een goede slag heeft weten te slaan.
Naast de aankondiging dat ze de licenties voor de Champions League en Europa League verlengt hebben, laat EA Sports ook weten dat ze met zes nieuwe mobiele titels komen, dat FIFA Online 4 uitkomt in 15 nieuwe landen en dat FIFA 21 vanaf 21 maart beschikbaar zal zijn via Google Stadia. FIFA wordt de afgelopen jaren getergd door controverse en glitches, maar de reeks heeft ook een hele rijke historie.