5 dingen die je nog niet wist over FIFA

Article
donderdag, 28 januari 2021 om 11:30
fifa2f1607431110
Ondanks het feit dat er de laatste jaren veel kritiek komt op EA Sports is FIFA anno 2021 nog steeds populair. De voetbalgame gaat al heel wat jaartjes mee en bijna iedereen heeft wel eens een potje FIFA gespeeld. Maar toch zijn er stiekem best veel dingen die we nog helemaal niet wisten over FIFA. Wij gingen opzoek naar vijf bizarre, grappige, leuke feitjes over FIFA. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over FIFA.

Wat is de beste FIFA game allertijden?

Welke FIFA is nou de allerbeste editie? Deze vraag is best lastig te beantwoorden en eerlijk gezegd zal het ook best verschillen per persoon. Wel kunnen we kijken welke FIFA-game het best verkocht is. De vijf bestverkochte FIFA-games allertijden zijn (FIFA 21 niet meegerekend aangezien die nog geen heel jaar uit is):
  1. FIFA 15, ruim 18 miljoen keer verkocht
  2. FIFA 14, 17,3 miljoen keer verkocht
  3. FIFA 17, ruim 17 miljoen keer verkocht
  4. FIFA 18, bijna 17 miljoen keer verkocht
  5. FIFA 16, 15,8 miljoen keer verkocht

FIFA was in 1993 revolutionair

In december 1993 verscheen FIFA International Soccer, de allereerste FIFA-game ooit. Er zaten nog wat foutjes in het eerste spel, maar desondanks was deze eerste editie wel revolutionair. Het was namelijk de eerste voetbalgame ooit die gebruikt maakte van zogenaamde isometrische projectie. Met andere woorden, je zag de spelers van opzij bewegen. Hiervoor bestonden er wel al voetbalgames, maar deze hadden altijd al een bovenaanzicht.

FIFA in 1964?

Eind 1993 verscheen de allereerste FIFA game, de eerste game ging nog niet door het leven als FIFA 93 of 94, maar als FIFA International Soccer. Maar wist je ook dat er een FIFA 64 bestaat? Is deze game dan al verschenen in 1964? Nee, dat nou ook weer niet maar de game verscheen in 1997 voor de Nintendo 64. Vandaar deze bijzondere naam.

Op welk platform kan ik FIFA spelen?

FIFA bestaat inmiddels alweer bijna drie decennia. Inmiddels zijn we heel wat games verder, maar heb je je wel eens afgevraagd op welke platformen FIFA al is verschenen? Misschien kun je zelf beter vragen op welke consoles FIFA nog niet is verschenen.
De game verscheen onder andere al op de: Xbox Series S en X, PlayStation 5, Nintendo Switch (Lite), PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, Xbox 360 Kinect, PlayStation 3, PSVita, PSP, Microsoft Windows, Wii, Wii U, Nintendo DS, Nintendo 3DS, PSV, iOS, Android, Mega Drive, 3DO, Sega 32X, Sega Game Gear, Sega Master System, Sega CD, Amiga, Nokia N-gaga, DOS, PlayStation, PlayStation 2, Xbox, Gizmondo, Nintendo 64, Nintendo Game Boy Color, Game Boy, Nintendo GameCube en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
fifa 21f1603192410

De grasgeur van FIFA 2001

Begin deze eeuw wilde EA de verkoop van FIFA 2001 een lekkere boost geven en daarom kwam het bedrijf met een bijzonder idee. De Engelse variant van FIFA 2001 kreeg namelijk een hele bijzondere disk mee. Je kon namelijk over de disk krassen en vervolgens kwam er grasgeur vrij. Dit bijzondere idee is overigens later ook nog eens gebruikt in Engeland bij Gran Turismo 2. Als je bij dit racespel over de disk krastte, kwam er de geur van pitstop vrij.
roxf1611828545

(Bonus) Het FIFA museum

Eigenlijk hadden we al vijf opmerkelijke feitjes voor dit artikel, maar toen bedachten we ons dat er in Zürich, Zwitserland natuurlijk ook een echt FIFA-museum is. Dit bijzondere museum kon wat ons betreft in zo’n overzicht natuurlijk niet ontbreken. Het museum is eigenlijk gericht op de FIFA-voetbalbond, maar geeft ook veel aandacht aan de game. In het museum kun je jezelf ook op de foto zetten, waarna je zelfs in de game verschijnt. Onze collega Rox van der Helm was een paar jaar geleden in dat museum en zij kon deze kans natuurlijk niet laten liggen om op de foto te gaan.

Populair Nieuws