Chadwick Boseman uitgeroepen tot beste acteur bij Golden Globes

News
maandag, 01 maart 2021 om 13:45
Vannacht is tijdens de Golden Globes acteur Chadwick Boseman postuum uitgeroepen tot beste acteur. Dit voor zijn vertolking van Levee in Ma Rainey's Black Bottom. Deze prijs is uitgereikt aan zijn weduwe Taylor Simone Ledward.

Chadwick Boseman uitgeroepen tot beste acteur

Boseman speelde de rol van Levee in de toneelverfilming van Ma Rainey's Black Bottom. Dit was één van zijn laatste acteerklussen die hij voltooide, voordat hij afgelopen zomer onverwacht overleed aan de gevolgen van darmkanker. We kennen Boseman natuurlijk vooral van zijn rol in Black Panther, maar hij had een groot scala aan fantastische rollen op zijn naam staan.
In het dankwoord, wat gegeven werd door de weduwe van Chadwick Boseman, werd er verteld dat hij God zou hebben bedankt en zijn ouders. Ook zou hij zijn voorouders hebben bedankt voor hun begeleiding en hun offers.
black pantherf1625042263

Golden Globes verliepen anders door corona

De Golden Globes-ceremonie verliep dit jaar via videoverbinding. Zelfs de twee gastvrouwen Tina Fey en Amy Poehler waren beiden in een andere stad. Door deze alternatieve presentatie van de Golden Globes verliep het hier en daar niet altijd even vlekkeloos. Dit kwam door slechte netwerken en sommige acteurs en actrices die op mute bleven staan tijdens hun speech.
Het is overigens niet de eerste keer dat een acteur een grote prijs postuum ontvangt. Zo won Heath Ledger na zijn dood de Oscar voor Beste Bijrol voor zijn rol als Joker in The Dark Knight van Christopher Nolan, evenals meerdere andere grote prijzen.

Populair Nieuws