Rol Chadwick Boseman in Black Panther 2 wordt niet hercast

News
vrijdag, 11 december 2020 om 10:00
black pantherf1625042263
Na de plotselinge dood van Chadwick Boseman in augustus zijn er veel vraagtekens rondom Black Panther 2. Disney heeft nu aangegeven zijn rol niet te zullen hercasten, uit respect voor de acteur.
Op 28 augustus kwam al een donderslag bij een heldere hemel het nieuws naar buiten dat Chadwick Boseman was overleden, aan de gevolgen van darmkanker. Sindsdien zit Disney met een probleem rondom de film Black Panther 2, waarin Boseman opnieuw de hoofdrol van T’Challa zou vertolken.
Eén van de opties was om mogelijk een andere acteur voor de rol te vinden, maar Disney heeft die mogelijkheid nu definitief uit de lucht geschoten. Dat heeft Kevin Feige bevestigd tijdens de jaarlijkse Disney Investor Day livestream. Dat meldt IGN.

Wat gaat er nu gebeuren met Black Panther 2?

Ondanks dat er dus geen nieuwe acteur voor de rol van Black Panther wordt gecast, betekent dat niet het einde voor Black Panther 2. Feige geeft namelijk aan dat ze nalatenschap van Boseman willen eren, door de wereld van Wakanda en de bijbehorende karakters te blijven verkennen.
Schrijver en regisseur Ryan Coogler is dan ook druk bezig met een nieuwe versie van Black Panther 2 te filmen. De nieuwe releasedatum voor de film is nu 8 juli 2022. Hoogstwaarschijnlijk zal er in de sequel nu een grotere rol zijn voor Letitia Wright, die de rol van Shuri speelt. Naar verluidt zal zij de mantel van Black Panther overnemen.

Populair Nieuws