George R.R. Martin begint samenwerking met Marvel

News
donderdag, 24 februari 2022 om 13:30
Het lijkt erop dat Marvel fans weer een nieuw project op hun lijstje kunnen schrijven. George R.R. Martin brengt namelijk een van zijn projecten naar het Marvel universum.
De bekende auteur achter Game of Thrones brengt zijn werk naar een nieuw platform. Misschien heb je weleens gehoord van de Wild Cards boeken, een reeks boeken rondom nieuwe superhelden, die deels zijn geschreven door George R.R. Martin.
Deze superhelden en het hele universum eromheen zullen een nieuw platform krijgen. Het eerste boek in de serie boeken wordt namelijk opgepikt door Marvel. Marvel zal van het eerste boek een stripboek gaan maken en George R.R. Martin is er in ieder geval erg blij mee.

De wereld van Wild Cards

Wild Cards speelt zich voornamelijk af in een alternatieve geschiedenis kort na de Tweede Wereldoorlog, waar de aarde vol met superkrachten zit. Wanneer een mens geïnfecteerd raakt met het buitenaardse Wild Card-virus is de kans groot dat hij of zij eraan zal sterven, ook wel bekend als 'de zwarte koningin trekken'.
Van de overblijvers die het virus overleven zal een groot gedeelte 'Jokers' worden. Mensen met een vreemde gemuteerde vorm. Slechts een klein aantal van de geïnfecteerden hebben het geluk om een 'Ace' te worden: mensen met een superkracht die ze kunnen gebruiken voor heldhaftige of kwaadaardige daden.
De schrijver kwam al eerder in het nieuws om zijn rol in de videogame Elden Ring. Voor Elden Ring heeft George R.R. Martin veel input gegeven voor de lore van de game en de karakters die spelers tegenkomen. Het is dan ook nog maar de vraag of Marvel met de comics de richtlijnen van de schrijver zal volgen of er een compleet nieuwe twist aan gegegeven wordt.