CEO Resident Evil-maker vindt dat games nog duurder moeten

News
dinsdag, 26 september 2023 om 13:30
resident evil 4f1677687655
De prijzen van games zijn de afgelopen jaren bij veel uitgevers gestegen. De adviesprijs van een AAA-game kan nu makkelijk 70 of zelfs 80 euro zijn. Maar volgens de CEO van Resident Evil-maker Capcom moeten games eigenlijk nog duurder worden.
Met reeksen als Resident Evil, Street Fighter, Ace Attorney en Monster Hunter is Capcom in de game-industrie een speler om rekening mee te houden. Maar waar de games van deze ontwikkelaar geliefd zijn, suggereert Haruhiro Tsujimoto, de CEO van het bedrijf, nu iets dat veel spelers waarschijnlijk niet kunnen waarderen. De prijzen van games moeten nog verder omhoog, zo meldt Nikkei (via Insider-Gaming).
Tsujimoto suggereert dat omdat de prijs van games niet in verhouding staat met wat het kost om een game te maken. “Ontwikkelingskosten zijn nu 100 keer hoger dan in het tijdperk van de [NES],” vertelt Tsujimoto, “maar softwareprijzen zijn niet zoveel omhoog gegaan”. Dat creëert een situatie die de Capcom-baas onhoudbaar lijkt te vinden.
Er komt ook nog bij dat de salarissen van ontwikkelaars moeten stijgen. Over de hele game-industrie gaan de salarissen volgens Tsujimoto omhoog, waardoor de kosten van het maken van een game nog verder stijgen. Meer vragen voor software is een “gezonde” optie voor de industrie, meent de Capcom-CEO.

Hoeveel duurder wil Capcom games gaan maken?

De vraag is natuurlijk hoeveel ruimte er nog is om de prijzen verder te verhogen. Zoals gezegd wordt er voor sommige games al 80 euro gevraagd, dus de 100 is niet ver weg als software nog duurder wordt. Als spelers niet bereid zijn dat te betalen kan dat slecht uitpakken voor game-verkopen. Tsujimoto zelf geeft geen indicatie van wat voor prijs hij in gedachten heeft.