Capcom overweegt terugkeer van deze iconische reeks

News
zondag, 09 juli 2023 om 10:00
capcom logo zwartf1651828977
Capcom is intern bezig met een strategie om de geliefde Mega Man terug te brengen. Het iconische personage dat in de jaren '90 tal de hoofdrol had in tal van side-scrollers heeft in de afgelopen vijftien jaar slechts drie grote releases gehad. Daar wil de Japanse uitgever wat aan doen.
Zo maakt Capcom duidelijk tijdens een Q&A-sessie bij de meest recente meeting van de investeerders van het bedrijf. Daar vroeg één van de investeerders naar de Mega Man Battle Network Legacy Collection die in april werd uitgegeven. De investeerder vroeg zich af of de verkoopcijfers van de nieuwe collectie heeft bijgedragen aan de gebruikersuitbreiding en wat de toekomstplannen zijn voor Mega Man.
Capcom reageerde als volgt: "Inclusief Mega Man 11, de meest recente uitgave in de reeks, is Mega Man één van de meest historische IPs van Capcom en deze is geliefd door de fans. Daarom willen we zorgvuldig zijn met hoe we de reeks verder ontwikkelen. We overwegen hoe we de productie van nieuwe delen in de reeks kunnen voortzetten, wat mogelijk van een aantal factoren afhangt, inclusief de ontwikkeling van een goed concept, idee en gameplay."

Laatste Mega Man-game van Capcom is jaren geleden

De laatste keer dat Mega Man zijn eigen game kreeg binnen de oorspronkelijke reeks was in 2018. Toen verscheen Mega Man 11 met goede kritieken. Alleen de 2.5D-artstyle viel niet in de smaak en ook qua verkoopcijfers deed de game het prima. De meest recente cijfers uit juni 2023 laten zien dat de game meer dan 1,7 miljoen keer verkocht is.
Recent verscheen wel nog een collectie van spin-off games van Mega Man in de vorm van de Mega Man Battle Network Collection. Ook deze werd goed ontvangen, waarbij ook duidelijk is dat er al meer dan een miljoen exemplaren verkocht zijn.