Quincy Promes wederom in de problemen: potentieel vervolgd voor omkoping agenten

News
dinsdag, 26 september 2023 om 14:00
Quincy Promes, de aanvaller van Spartak Moskou, staat momenteel in het middelpunt van een omkopingsschandaal in Rusland. Ongeveer een jaar geleden stapte hij verontwaardigd een politiebureau binnen nadat hij hoorde dat zijn vrienden waren gearresteerd op verdenking van drugsbezit.
In Rusland wordt een strikt beleid gevoerd tegen drugs, met mogelijk jarenlange gevangenisstraffen voor bezit en handel. Promes eiste destijds de vrijlating van zijn vrienden en probeerde zelfs de aanwezige agenten om te kopen met steekpenningen en maakte intimidatiegebaren.
Het Russische nieuwsmedium Mash heeft zelfs beelden van het incident vrijgegeven. Uiteindelijk lijkt het erop dat de steekpenningen nooit zijn betaald, maar kort na het incident werden de vrienden van Promes vrijgelaten. Nu wordt Promes mogelijk geconfronteerd met strafrechtelijke vervolging voor zijn poging tot omkoping van de politie.

Crimineel verleden

Spartak Moskou, de club waarvoor Promes speelt, heeft ook gereageerd op de situatie. Ze beweren dat Promes in de ogen van de club niets illegaals heeft gedaan. Het is vermeldenswaardig dat Promes in juni van hetzelfde jaar in Nederland werd veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden voor het neersteken van zijn neef. Destijds tekende hij beroep aan tegen die veroordeling. Ook wordt hij al binnenkort vervolgd vanwege de invoer van 1300(!) kilogram cocaïne.
Dit incident werpt opnieuw een schaduw over de carrière van de voormalige Oranje-international en brengt zijn status in het Russische voetbal in gevaar. Het zal interessant zijn om te zien hoe de juridische procedures zich ontwikkelen en welke gevolgen dit heeft voor Quincy Promes en zijn voetbalcarrière in Rusland