CEO F1-team Alpine per direct ontslagen

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 11:30
laurent rossif1689929057
Het loopt bij Alpine dit jaar niet zo goed als verwacht. CEO Laurent Rossi wordt daarom nu per direct ontslagen bij het F1-team.
Aan het begin van het seizoen zijn de verwachtingen bij Alpine, en voorheen bij Renault, altijd torenhoog. Het Formule 1-team wil altijd dolgraag meedoen aan de top en eerder is dan ook het Mountain Climber-plan gelanceerd aan het begin van 2022. Dat plan houdt in dat Alpine binnen 100 Grands Prix mee zal vechten om het kampioenschap.
Van al die ambitieuze plannen is alleen weinig terechtgekomen. Alpine staat momenteel zesde in het constructeurskampioenschap met 47 punten. Daarmee staat het team virtueel nog lager dan vorig jaar, toen het als vierde eindigde op grote afstand van de top drie. Met name de grote sprong van Aston Martin is pijnlijk voor Alpine.
Er zijn daarom nu maatregelen genomen. Via een persbericht heeft Alpine laten weten dat Lauren Rossi per direct geen CEO meer is. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Philippe Krief. De nieuwe topman was eerder werkzaam als Vice President van Engineering en Product Performance bij Alpine.

Bedrijf met twee gezichten

De beslissing om Rossi te ontslaan als CEO zal een lastige zijn geweest voor de Renault Group, het moederbedrijf van Alpine. Naast een F1-team is Alpine namelijk ook een fabrikant van sportauto’s en die tak heeft het onder de leiding van Rossi erg goed gedaan. De Fransman verdwijnt dan ook niet helemaal bij het bedrijf, hij zal nu aan de slag gaan met speciale projecten voor Alpine.
Rossi kwam wel vaker in het nieuws met opvallende uitspraken. Zo had hij harde woorden voor zijn medewerkers van het F1-team, dreigde hij met ontslagen en duldde hij geen ‘smoesjes’ meer. Het team vraagt juist al heel lang om nieuwe faciliteiten.
Onder leiding van Rossi is recent ook een flinke financiële injectie gestopt in het F1-team. Ryan Reynolds, Rob McElhenney en andere investeerders hebben maar liefst 200 miljoen euro in het team gepompt, in ruil voor 24 procent van de aandelen.