Warner Bros. wil Dune 2 release naar 2024 uitstellen

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 11:00
dune st 10 jpg sd low copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1633629723
Fans van de Dune kijken reikhalzend uit naar november, wanneer de release van Dune 2 gepland staat. Maar Warner Bros. wil de film mogelijk uitstellen naar 2024.
Initieel was het nog onzeker of Dune 2 er ooit zou komen. Toen Dune in 2021 in de bioscoop verscheen, was er namelijk geen zekerheid dat regisseur Denis Villeneuve een vervolg mocht maken. Warner Bros. wilde namelijk eerst de populariteit afwachten. Dat laatste bleek geen probleem, want het epos werd massaal gezocht in de bioscoop, ondanks dat de film in de Verenigde Staten direct op HBO Max werd uitgebracht.
Veel fans kunnen niet wachten op 2 november, de dag dat Dune 2 uitkomt. Het eerste deel is namelijk met een open einde afgesloten, net zoals The Lord of the Rings-films. Maar mogelijk zullen fans nog langer op de sequel moeten wachten.
Variety meldt namelijk dat Warner Bros. de release van Dune 2 wil uitstellen naar 2024. De filmproducent kan dat niet zomaar doen, omdat het project is gemaakt in samenwerking met Legendary Entertainment, Die partij moet dus ook goedkeuring geven voordat de film uitgesteld kan worden. Warner Bros. en Legendary Entertainment willen niet reageren op het artikel.

Waarom moet Dune 2 uitgesteld worden?

In tegenstelling tot veel andere uitgestelde films, komt de vertraging niet door problemen tijdens de productie of botsing met andere projecten op de kalender. Het heeft puur te maken met de promotie van de film en daarmee de mogelijke inkomsten.
Door de acteursstaking mogen leden van de Screen Actors Guild, waar alle professionele acteurs in Hollywood onder vallen, niet spelen in films en geen promotiewerk uitvoeren. Dat betekent geen grote premières bijwonen, geen interviews geven en ze mogen zelfs geen films promoten via social media.

Populair Nieuws