CEO EA: 'Je moet Battlefield als een live service zien'

News
donderdag, 05 augustus 2021 om 11:30
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
Het lijkt erop dat EA een andere weg gaat inslaan voor de Battlefield franchise. De CEO van de uitgever, Andrew Wilson, heeft aandeelhouders gezegd dat ze de reeks als een ‘live service’ moeten zien.
Voor het aankomende Battlefield 2042 heeft EA een opvallende beslissing genomen. De populaire shooter krijgt namelijk geen singleplayer campagne en is volledig gericht op de verschillende multiplayer modi. Spelers kunnen wel tegen bots spelen om hun skills te oefenen zonder belaagd te worden door andere spelers.
Maar dat is niet de enige indicatie dat EA andere plannen heeft voor de grote franchise. Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Andrew Wilson, de CEO van de uitgever, gezegd dat de investeerders ‘Battlefield moeten zien als een live service’, zo meldt IGN. Dat zal betekenen dat Battlefield 2042 een lange levensduur gaat krijgen met constante updates met meer content en microtransacties.

Gaat Battlefield Call of Duty achterna?

Dat EA andere plannen heeft voor de Battlefield franchise is al eerder duidelijk geworden. De uitgever heeft namelijk recent een nieuwe General Manager voor de reeks aangenomen, te weten Byron Breede. Dat is een opvallende keuze, want Breede was daarvoor General Manager bij Activision voor de Destiny en Call of Duty franchise.
Breede is met name verantwoordelijk geweest voor de grotere focus op games as a service bij Activision. Het grootste voorbeeld daarvan is natuurlijk Call of Duty Warzone, de gratis battle royale shooter die enorm populair is en aan de lopende band nieuwe updates krijgt. Het kan dus goed dat EA dezelfde plannen heeft voor Battlefield 2042.