Celstraf geëist voor doodsbedreigingen naar Nintendo

News
vrijdag, 28 juni 2024 om 12:00
2022 03 21 splatoon 3f1661279134
Games zijn in principe voor de ontspanning, maar er zijn genoeg titels die je ook een beetje stress kunnen bezorgen. Dat is bij één Japanse man wel erg uit de hand gelopen. Hij stuurde doodsbedreigingen naar Nintendo omdat hij maar bleef verliezen in een Switch-game.
Wellicht kun je je nog herinneren dat er eerder dit jaar concerten van Splatoon en Zelda online werden uitgezonden, die eigenlijk bedoeld waren voor evenementen met publiek. Die evenementen moesten alleen geschrapt worden vanwege de veiligheid. Nintendo had bedreigingen ontvangen die ook het publiek bij evenementen aangingen.
In april werd daarvoor een man opgepakt die van augustus tot november 39 dreigmails had gestuurd naar Nintendo. Uit die mails bleek al dat hij problemen had met een specifieke game, die hij een “shitgame” noemde. Nu heeft hij in de rechtbank verklaard dat hij steeds verloor in die game (via splatoon-toikara.com).
De man heeft toegegeven dat hij de bedreigingen stuurde en zegt dat hij “gestresst raakte van het spelen van games”. Omdat hij steeds verloor raakte hij stees meer geïrriteerd. Welke game hij precies bedoelt is niet duidelijk, maar omdat een Splatoon-toernooi één van zijn doelwitten was, trekken veel mensen de conclusie dat hij het moeilijk had met Splatoon 3.

Miljoenen yen schade door doodsbedreigingen

Volgens de aanklager ligt de schade die de bedreigingen veroorzaakte op zo’n 700 miljoen yen, wat ruim 4 miljoen euro is. Dat het bedrag zo hoog ligt komt waarschijnlijk doordat Nintendo twee live-evenementen op korte termijn moest afgelasten. Als dat niet was gebeurd hadden de dreigmails Nintendo niet zoveel gekost.
De eis van de aanklager gaat trouwens verder dan een schadevergoeding, wat er wordt een celstraf van een jaar geëist. De aanklager vindt het motief van de man kinderachtig. Zodoende kan er geen ruimte zijn voor een mildere straf, zo luidt het argument.

Populair Nieuws

Laatste Reacties