CD Projekt RED leden vormen nieuwe studio Rebel Wolves

News
donderdag, 17 februari 2022 om 9:30
key art rebel wolvesf1645029051
Een aantal veteranen op het gebied van gamedesign is een eigen studio gestart. Voormalig CD Projekt RED-leden hebben wijden hun nieuwe studio Rebel Wolves in met een veelbelovend project.
Aan het roer van de nieuwe studio staat Konrad Tomaszkiewicz. Je kunt de beste man misschien kennen als game director van The Witcher 3 en als hoofd productie voor Cyberpunk 2077. Tomaszkiewicz diende vorig jaar zijn ontslag in nadat hij beschuldigd werd van pesten. Hij ontkende zelf de aanklacht en na een uitgebreid onderzoek van CD Projekt RED is hij ook onschuldig bevonden. Verder gaat er ook een aantal CD Project Red collega’s met hem mee. Het Rebel Wolves team bestaat uit onder andere:
  • Bartlomiej Gawel (Art Director The Witcher 3)
  • Jakub Szamalek (Schrijver Witcher 3, Cyberpunk 2077 & Thronebreaker)
  • Daniel Sadowski (Design director, Witcher 1)
  • Tamara Zawada (Witcher 3)
  • Michal Boryka (CFO)
  • Robert Murzynowski (Hoofd van de studio)
De pasgeboren studio, genaamd Rebel Wolves, heeft ook al een nieuw project op de planning staan. Ze willen zich gaan focussen op een verhaalgedreven RPG gebouwd in Unreal Engine 5. Het eerste spel van Rebel Wolves wordt dan ook omschreven als “Een AAA duistere fantasy game”. Met Unreal Engine 5 wil Rebel Wolves een game maken voor de nieuwere generatie consoles en PC. De game zou een start zijn van een geplande saga.
De studio heeft niet stil gezeten en heeft al een eerste artwork uitgebracht van de naamloze RPG, die overigens lijkt op het toekomstige broertje van The Witcher. Ook is duidelijk gemaakt dat Rebel Wolves bij het maken van de nieuwe game niet wil kijken naar huidige trends. Ze willen focussen op een game met een onvergetelijk verhaal dat een indruk achterlaat bij de spelers. Als alles loopt zoals verwacht kunnen we dus in de toekomst een onvergetelijke titel verwachten van Rebel Wolves. De nieuwe RPG van Rebel Wolves zou in 2025 uit moeten komen.

Ook CD Projekt RED zit niet stil

Het nieuws van de vorming van Rebel Wolves komt vlak nadat CD Projekt RED ook weer eens van zich laat horen. Onlangs heeft Cyberpunk 2077 namelijk eindelijk een update voor de nieuwe consoles gekregen. In Europa loopt het updaten niet vlekkeloos, maar de game is wel aanzienlijk verbeterd.