Gratis PS5 upgrade voor Cyberpunk 2077 niet voor iedereen mogelijk

News
woensdag, 16 februari 2022 om 10:00
cyberpunk 2077f1681208905
Het heeft even geduurd, maar CD Projekt RED heeft dinsdag eindelijk de next-gen-versie van Cyberpunk 2077 gelanceerd. Nu blijkt alleen dat niet iedereen gebruik kan maken van de gratis PS5 upgrade.
Het was al duidelijk dat ergens deze periode de update voor de PS5 en Xbox Series X/S zou verschijnen voor Cyberpunk 2077, maar een precieze datum was nog niet bekend. Totdat CD Projekt RED eerder deze week een nieuwe mysterieuze livestream aankondigde en tijdens het evenement de next-gen versie lanceerde.
Spelers die Cyberpunk 2077 al in hun bezit hebben, kunnen eenvoudig gratis upgraden naar de next-gen-versie. Ten minste, dat is de bedoeling. Meerdere spelers hebben namelijk gemeld dat het niet mogelijk is om van de PS4-versie naar de PS5-versie te upgraden. CD Projekt RED heeft het probleem bevestigd en de reden gemeld in een FAQ-post.

Is er een oplossing voor het probleem?

Het probleem lijkt voornamelijk te spelen bij Europese spelers, die een fysieke versie van Cyberpunk 2077 hebben gekregen die niet overeenkomt met hun regio-code. Om het probleem te omzeilen is het mogelijk om een nieuwe PSN-account aan te maken met dezelfde regio als de versie van de game.
Dat is alleen wel nogal omslachtig. Het is dus te hopen dat CD Projekt RED snel met een andere oplossing komt. Aangezien de ontwikkelaar al bekend is met het probleem, kan er momenteel al aan een oplossing gewerkt worden. Het is in ieder geval geen goed begin voor de next-gen-versie van Cyberpunk 2077.