Nintendo Switch verbreekt opnieuw een indrukwekkend record

News
donderdag, 17 februari 2022 om 10:00
Het is geen geheim dat de Nintendo Switch een groot succes is voor Nintendo. Nu heeft de console opnieuw een record verbroken, met een indrukwekkende hoeveelheid aan verkochte games.
Na het enorme succes van de Wii leek het erop dat Nintendo nooit meer zo'n klapper zou gaan krijgen, helemaal toen bleek wat voor enorme flop de WiiU was. Maar de Japanse uitgever heeft al snel het tegendeel bewezen met de Nintendo Switch.
De mix van een handheld en console gaat namelijk al warme broodjes over de toonbank en dat geldt ook voor Nintendo Switch games. Nintendo heeft namelijk sinds de release van de Switch in 2017 maar liefst 375 miljoen games verkocht, dat blijkt uit data van Install Base. Daarmee gaat de Nintendo Switch voorbij de Wii met het aantal verkochte games. Die console wist namelijk 'maar' 373 miljoen games te verkopen.
Nintendo heeft eerder al cijfers uitgebracht over de meest verkochte Nintendo Switch games. Zo gaat Mario Kart 8 Deluxe aan kop met ruim 38 miljoen verkochte exemplaren, met Animal Crossing New Horizons er vlak achter met ruim 37 miljoen sales. De top drie wordt afgemaakt door Super Smash Bros. Ultimate met 27 miljoen verkopen.

Nintendo Switch best verkochte Nintendo console ooit

Tijdens de bekendmaking van de afgelopen kwartaalcijfers heeft Nintendo ook bekendgemaakt dat de Nintendo Switch een verkooprecord heeft verbroken. Met maar liefst 103 miljoen verkopen is de console namelijk de beste verkochte console van Nintendo ooit en gaat het ook de originele PlayStation voorbij.
Het record van de best verkochte handheld ligt nog niet in de handen van de Nintendo Switch. Die eer is vooralsnog namelijk voor de originele Nintendo DS, met een zeer indrukwekkende 154 miljoen sales.