Capcom wil PC grootste platform voor haar games maken

News
maandag, 04 oktober 2021 om 16:00
resident evil village dimitrescuf1619777828
Capcom wil dat de meerderheid van haar games in de toekomst verkocht zullen worden aan PC gamers. Dit blijkt uit een verslag van de Tokyo Game Show van het Japanse nieuwsbedrijf Nikkei, dat een gesprek had met de COO van Capcom.
Volgens Haruhiro Tsujimoto, de operationeel directeur van Capcom, zou het bedrijf willen dat in de toekomst de meerderheid van haar klanten PC gamers zijn. Dit is natuurlijk niet in één keer geregeld, dus heeft het bedrijf een aantal doelen voor zichzelf gesteld. Zo zou in 2022 50 procent van de aankopen gedaan moeten worden door PC gamers. Het bedrijf mag dit doel ook nog in 2023 halen.
De doelen worden natuurlijk ook niet zomaar behaald. Exclusives voor consoles worden bijvoorbeeld ook op PC uitgegeven. Een voorbeeld van zo'n soort game is Monster Hunter Rise. Deze Switch exclusive is binnenkort ook te spelen op PC.

Waarom wil Capcom dit?

De keuze van Capcom is opmerkelijk, aangezien veel uitgevers vandaag de dag juist investeren in de consoles. Maar voor de Japanse uitgever spreken de vekoopcijfers dat tegen. De PC versie van Capcom games zouden namelijk meer opbrengen dan games die verkocht worden op de consoles. Door een console exclusive game te maken loopt het bedrijf dus veel geld mis.
Momenteel worden de nieuwe games van Capcom gelijktijdig op alle platformen gelanceerd of eerst op een console, zoals het geval is met de Monster Hunter games. Er is een kans dat in de toekomst games van Capcom eerder op PC verschijnen dan op consoles. Sommige van deze games zouden misschien wel helemaal niet meer op de consoles verschijnen, als de overstap zo'n succes blijkt te zijn.

Populair Nieuws