Call of Duty Warzone 2.0 lijkt toch niet gratis

News
maandag, 21 november 2022 om 14:00
warzone 20f1663316137
Vorige week verscheen Call of Duty Warzone 2.0. Die game zou free to play moeten zijn, maar voor sommige spelers lijkt die vlieger niet op te gaan. De game vraagt je namelijk om Modern Warfare 2 te kopen.
Call of Duty Warzone 2.0 en Modern Warfare 2 zijn nauw en elkaar verwant en delen zelfs een launcher. Desondanks is de ene game in principe te spelen zonder de andere. Warzone 2.0 is zelfs gratis, al lijkt de game zelf daar momenteel volgens sommige spelers anders over te denken.
Reddit-gebruikers, waaronder u/Unf0cused, melden namelijk dat het niet lukt om een Battle Royale te starten in Warzone 2.0. Wanneer ze het proberen krijgen ze de melding dat ze Modern Warfare 2 moeten kopen om toegang te krijgen tot alles in Warzone. Dit terwijl de Battle Royale van Modern Warfare helemaal gratis hoort te zijn, of je nu Modern Warfare 2 speelt of niet.
Het gaat dan ook vrijwel zeker om een bug en niet een bewuste paywall voor de game. Er zijn zelfs gebruiker die wel eigenaar zijn van Modern Warfare 2, die de melding ook krijgen. In alle gevallen lijkt het pas te gebeuren nadat spelers al een paar matches hebben gespeeld.

Is deze Warzone 2.0 bug te omzeilen?

Tot dusver zijn spelers er nog niet in geslaagd om een Warzone match in te komen nadat de game eenmaal dit probleem weergeeft. Ook wanneer je de game of zelfs je systeem helemaal opnieuw opstart lijkt er geen verbetering te zijn. De ontwikkelaars van de game hebben dit probleem ook nog niet erkend.