Call of Duty Vanguard pre-load zorgt voor groot probleem op PS5

News
dinsdag, 07 december 2021 om 14:30
call of duty vanguardf1636115508
Er is een nieuwe glitch opgedoken voor Call of Duty Vanguard. PS5 spelers die de nieuwste update via een pre-load alvast hebben geïnstalleerd krijgen te maken met een vervelend probleem. Sledgehammer Games, de ontwikkelaar van de game, zegt dat er onderzoek wordt gedaan naar de glitch. Dit deed het bedrijf op Twitter.
De nieuwste Call of Duty Vanguard update was te voor vroege vogels alvast te pre-loaden. PS5 spelers krijgen daardoor alleen wel te maken met een groot probleem: de game is namelijk niet meer te spelen. Sledgehammer Games heeft dit gelukkig snel door gehad en gemeld via Twitter dat er onderzoek gedaan wordt naar het probleem. Spelers die de patch downloaden op de normale manier en niet via een pre-load hebben gelukkig geen last van de glitch.

Wat is de oorzaak?

Het is niet helemaal duidelijk vanuit Sledgehammer Games wat er precies voor heeft gezorgd dat er problemen zijn ontstaan. Waarschijnlijk zal het iets te maken hebben met de content die in de update zit. Gelukkig is dit dus opgelost en kunnen PS5 spelers weer normaal de game spelen.
Een onderzoek naar het probleem is alleen wel hard nodig. Als Sledgehammer Games namelijk niet kan achterhalen wat het probleem precies heeft veroorzaakt, dan kan dat gevolgen hebben voor de komende updates. De studio wil natuurlijk niet dat elke update voor deze glitch zal zorgen.
Er komen vaker problemen rond de game Call of Duty Vanguard, veelal meteen wanneer er een nieuwe update wordt gelanceerd. Er was zelfs een probleem waardoor Sledgehammer Games moest besluiten om een hele gamemode uit de game te halen.