Dit zijn de gratis PS Plus games van december 2021 die je kan spelen

Article
dinsdag, 07 december 2021 om 14:00
ps plus games december 2021f1638377223
Sinterklaas is geweest, maar toch is het tijd voor nog meer cadeautjes. Vanaf woensdag mogen we weer aan de slag met de nieuwe PS Plus games van december 2021.
Ook deze maand brengt PS Plus weer een aantal leuke gratis games naar de PlayStation consoles. Naast één PS5 game en twee PS4 titels blijven ook de drie PS VR titels van november nog een maandje speelbaar. Wij stellen de PS Plus titels voor december 2021 graag aan jullie voor.

Godfall Challenger Edition

We beginnen meteen met de meest controversiële titel deze maand: Godfall. Helaas niet de launchtitel zoals we die al lang kennen, maar een nieuwe Challenger Edition. Deze nieuwe editie bevat niet het singleplayer verhaal, maar drie endgame modi genaamd Lightbringer, Dreamstones en The Ascended Tower of Trials. Als speler krijg je meteen de beschikking over alle equipment en wapens die je nodig hebt om deze endgame content te kunnen spelen met maximaal drie personen in co-op. Door het ontbreken van het singleplayer story wordt deze game door velen gezien als een verkapte demo.
De controverse ten spijt, ziet Godfall er prachtig uit. De game is niet voor niets aangekondigd als een showcase voor de PS5. De game van Gearbox zit vol detail, glimmende voorwerpen en bewegende achtergronden. De reviews waren alleen matig, met name door de eentonige gameplay. Misschien is het dan ook maar goed dat we meteen met de endgame content aan de slag mogen.

LEGO DC Super-Villians

LEGO-games zijn altijd leuk, met een bijzondere eigen humoristische stijl en herkenbare gameplay. Dat is zeker ook bij LEGO DC Super-Villians het geval. De game speelt in een open wereld die Gotham City, Metropolis en de Hall of Doom aan elkaar koppelt. In de game zijn de DC-helden van de Justice League naar een parallelle wereld verbannen en vervangen door de Justice Syndicate. De superschurken willen hun eigen helden terug, want de Justice Syndicate geeft hen maar een slechte naam.
De game bevat alle bekende LEGO elementen: bijna alles kan stuk en levert studs op, diverse karakters hebben hun eigen vaardigheden en zullen moeten samenwerken, en er is weer een heleboel te verzamelen. LEGO DC Super-Villians toont aan dat de schurken eigenlijk veel interessanter zijn dan de superhelden en die schurken schitteren dan ook in deze game.

Mortal Shell

Mortal Shell is voor velen waarschijnlijk de grote onbekende van de line-up deze maand. Deze Souls-like is ontwikkeld door een klein team dat graag een eigen Dark Souls game wilde maken. Dat is redelijk gelukt: de game ademt aan alle kanten de geliefde game van FromSoftware. Aanvallen gaan soms tergend langzaam, waardoor je open staat voor dodelijke tegenaanvallen en als je doodgaat zal je vanaf een checkpoint je terug moeten vechten om je zuurverdiende ervaringspunten alsnog te kunnen behouden. Dat Mortal Shell nu in de PS Plus line-up zit geeft spelers een mooie gelegenheid om te kijken of andere ontwikkelaars dan FromSoftware ook een stevige Souls-game kunnen maken.
Vanaf 7 november kunnen PS Plus abonnees aan de slag met deze nieuwe titels. Tot die datum zullen de gratis games van november, Knockout City, First Class Trouble en Kingdoms of Amalur nog beschikbaar zijn. De drie PS VR games die in november beschikbaar kwamen (The Persistence, TWD Saints and Sinners en Until You Fall) zullen ook in december nog beschikbaar blijven. De gratis PS Plus games van november zijn te claimen tot 7 december 2021.