Call of Duty PlayStation samenwerking ten einde?

News
donderdag, 19 mei 2022 om 15:30
call of duty vanguardf1632233749
Call of Duty heeft al jaren een partnerschap met PlayStation. Maar het lijkt erop dat dat misschien ten einde is. In vergaderingen over de toekomstplannen en strategieën van PlayStation staat de bekende shooter namelijk niet meer op de lijst van partners.
In een recente presentatie heeft Sony de games laten zien waarvoor het bedrijf PlayStation marketing-deals heeft. Op een foto geplaatst door Idle Sloth op Twitter kunnen we zien dat onder andere GTA V, FIFA, Avatar: Frontiers of Pandora en Hogwarts Legacy samen gaan werken met PlayStation. Opvallend is alleen dat Call of Duty voor het eerst in bijna tien jaar ontbreekt.
Een grote verrassing is dat niet, aangezien Microsoft plannen heeft om Call of Duty-uitgever Activision Blizzard over te nemen. Een marketingdeal met PlayStation ziet er dan waarschijnlijk niet meer in. Ook voor Call of Duty Vanguard was er voor de consument al weinig te merken van de samenwerking.
Vanguard-spelers op PlayStation hadden namelijk alleen wat events en items die exclusief waren. Dit terwijl er voorheen hele game-modi en in een enkel geval zelfs een hele game timed exclusive voor PlayStation waren. Die dagen lijken voor Modern Warfare II goed en wel voorbij.

Komt Call of Duty nog wel naar PlayStation?

Dat Call of Duty en PlayStation geen nauwe samenwerking meer hebben betekent niet dat de franchise voortaan Sony’s platforms overslaat. Wel is het mogelijk dat de shooter-reeks uiteindelijk door de overname exclusief bij Microsoft komt te liggen, al is dat op dit moment niet de intentie van Microsoft. De volgende drie games komen zeker nog naar PlayStation, maar wat er daarna gebeurt is afwachten.

Populair Nieuws