Max Verstappen krijgt tijdelijk andere teamgenoot in Spanje

News
donderdag, 19 mei 2022 om 15:00
max verstappen sergio perez red bull racing f1f1652960693
Aankomend raceweekend zal Max Verstappen niet altijd Sergio Perez in de andere RB18. De Mexicaan zal namelijk voor de eerste vrije training zijn stoeltje afstaan aan Red Bull-talent Juri Vips.
De 21-jarige Juri Vips rijdt momenteel in de Formule 2 en staat te boek als één van de grootste talenten die Red Bull in de stal heeft. Als er een plekje vrijkomt bij AlphaTauri of Red Bull Racing, dan zal die waarschijnlijk opgevuld worden door Vips of F2-collega en mede Red Bull-talent Liam Lawson.
De jonge Let is in ieder geval de eerste die de kans krijgt om in een Formule 1-auto rond te rijden. Vips zal namelijk de RB18 overnemen van Sergio Perez tijdens VT1 voor de Grand Prix van Spanje. Dat heeft Red Bull Racing bekendgemaakt via Twitter. Vips doet ook al dienst als reservecoureur voor het team, als Sergio Perez of Max Verstappen door omstandigheden niet kan meedoen aan een Grand Prix.
Lawson zal waarschijnlijk zijn beurt moeten afwachten bij AlphaTauri, de Nieuw-Zeelandse coureur is namelijk reservecoureur bij het zusterteam van Red Bull Racing.

Rookies een kans geven in de Formule 1

De reden dat Red Bull een sessie gunt aan Vips, is omdat alle teams dit jaar verplicht zijn om twee rookies de mogelijkheid te geven om in een F1-auto te rijden tijdens een trainingssessie. Om die reden zal er dit raceweekend ook een tweede Nederlander over het Circuit de Barcelona-Catalunya rijden, want Nyck de Vries zal in actie komen tijdens VT1 voor het team van Williams.