5 Assassin's Creed Mirage tips om goed te beginnen

Article
woensdag, 18 oktober 2023 om 15:30
assassins creed mirage review 2f1696368213
Assassin’s Creed Mirage is hier en het nieuwe avontuur met sluipmoordenaar Basim in de hoofdrol wil je natuurlijk goed beginnen. Daarom zijn we alvast met de game aan de slag gegaan om goede tips voor je op een rijtje te zetten. Dit zijn vijf Assassin's Creed Mirage tips voor een vliegende start.

1. Vechten komt je duur te staan

We beginnen bij het vechten in Assassin’s Creed Mirage. Dat is namelijk wel een stukje anders dan in de vorige drie AC-titels. Waar je in Origins, Odyssey en Valhalla een vuistgemeen vaak kon oplossen door goed te zijn in de combat, ga je daar in Mirage niet mee weg komen.
Een paar stoten tegen de kaak van Basim kunnen hem al snel fataal zijn. Je moet wat dat betreft veel meer de game aanvliegen zoals je in oudere Assassin’s Creed-games deed. Vermoord vijanden dus door middel van assassinations en zorg ervoor dat je niet te veel schade oploopt, want veel klappen kun je niet opvangen.

2. Verlaag je beruchtheid

In Mirage heb je dan ook weer te maken met een zogeheten Notoriety-mechanic. Deze wil je het liefst zo laag mogelijk houden. Anders wordt het heel moeilijk om onopvallend door de stad te banjeren. Ook missies en contracten vervullen wordt een stuk lastiger als de politie constant achter je aan zit.
Gelukkig zijn er verschillende manieren om je beruchtheid te verlagen. Zo zijn er Wanted Posters die aan de muren van Bagdad hangen als je gezocht wordt door de lokale autoriteiten. Deze kun je naar beneden halen, mits je dit onopvallend doet. Doe je dit niet zal een burger de autoriteiten inlichten.

3. Verkoop Trinkets zoveel mogelijk

Net als in eerdere Assassin’s Creed-games zijn er tal van voorwerpen en spullen te vinden, maar deze heb je lang niet allemaal nodig. Gelukkig markeert de game alles wat je niet nodig hebt als een Trinket. Deze kun je bij verschillende winkeliers gemakkelijk verkopen voor wat extra cash en dat is natuurlijk nooit mis.
2023 05 26 assassins creed mirage jugabilidadf1686644374

4. Speel strategisch viewpoints vrij

Is Assassin’s Creed nog wel Assassin’s Creed zonder het vrijspelen van uitkijktorens? Natuurlijk niet en daarom zijn ze in Mirage gewoon aanwezig. Nu is lang niet iedereen fan van het bezoeken van al deze pittoreske plekjes. Toch valt het aan te raden om in ieder geval een deel te bezoeken.
Op die manier speel je namelijk ook fast travel-punten vrij en die zijn handig om snel door Bagdad te reizen als je verschillende missies of contracten wil voltooien. Mocht je niet iedere uitkijktoren wil bezoeken, valt daarom aan te raden om strategisch te kiezen welke je wel vrijspeelt. Op die manier bespaar je jezelf wat tijd, maar kun je alsnog efficiënt snel reizen.

5. Tactisch gebruik van Photo Mode

Assassin’s Creed Mirage is ook voorzien van een fotomodus. Het is een geliefde feature die in steeds meer games een prominente rol krijgt en daar is de nieuwe open wereld game van Ubisoft geen uitzondering op. Assassin’s Creed Mirage brengt alleen (wellicht onbedoeld) wel een extra voordeel mee met de fotomodus.
Door de fotomodus te activeren kun je namelijk flink de wereld verkennen en alvast vooruitkijken in de omgeving. Het is handig voor als je aan de slag gaat met de Enigma-puzzels in de game of om alvast te kijken waar vijanden zitten. Natuurlijk kan laatstgenoemde ook met Enkidu, maar tijdens het besturen van Enkidu kan je fotomodus ook aanzetten voor een nog beter beeld van het gebied.
Assassin's Creed Mirage is vanaf nu beschikbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Ga jij de game halen? Laat het ons weten in de reacties!