Call of Duty Black Ops 6 fans kunnen opgelucht ademhalen

News
dinsdag, 11 juni 2024 om 13:00
black ops 6jpg
Nieuwe games worden in de afgelopen jaren steeds groter. Ook Call of Duty weet zich niet altijd in te houden. Black Ops 6 leek zelfs voor moderne standaarden extreem groot te worden, maar Activision stelt spelers nu gerust.
Call of Duty Black Ops 6 kreeg de nodige aandacht tijdens en na de Xbox Showcase. Iets wat nog niet genoemd werd in de showcase was de bestandsgrootte van de game, maar via de Xbox Store kwam er niet al te veel later een schatting naar boven. Veel fans sloegen alleen steil achterover bij het zien dat er 310 GB vrije ruimte nodig was.
Dat blijkt gelukkig niet helemaal juist. Sommige fans gingen er al snel van uit dat deze schatting een aantal downloads meetelde die niet essentieel zijn voor Black Ops 6. Het Call of Duty Updates Twitter-account bevestigt nu dat dat inderdaad het geval is.
De 310 GB die in veel stores vermeld staat is niet het formaat van Black Ops 6, maar de totale installatie van Call of Duty HQ, inclusief Modern Warfare 2, Modern Warfare 3, Warzone en allerlei content packs. Ook taalpakketten die veel spelers niet zullen downloaden dragen bij aan het getal.

Black Ops 6 heeft veel minder schijfruimte nodig

Je hoeft niet al die content te downloaden als je Black Ops 6 wil spelen. Wie dus een paar Call of Duty’s heeft overgeslagen, of oudere games van de harde schijf verwijdert, hoeft geen 300 GB aan ruimte vrij te maken om Black Ops 6 te spelen. De werkelijke bestandsgrootte van de game wordt later nog onthuld.
Het formaat van de PC-versie is overigens al wel duidelijk. De game zal op dat platform ongeveer 78 GB in beslag nemen, maar met Call of Duty HQ erbij wordt dat ongeveer 149 GB. Vermoedelijk is de bestandsgrootte op console vergelijkbaar, maar officiële getallen komen dus nog.